19 August 2018, 08:12 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De selectie van Forum Sport heeft er inmiddels twee weken training opzitten en speelde afgelopen zaterdag, als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, een oefenduel tegen zaterdag hoofdklasser Nootdorp.

Het werd een aantrekkelijke en bovenal nuttige wedstrijd. Voor het trainersduo Bas Steffens en Dennis den Turk de eerste keer dit seizoen de kans hun bijna volledige selectie te zien voetballen. Waar Nootdorp al drie wedstrijden in de benen had was het voor Forum Sport de eerste wedstrijd.

Zoals gebruikelijk in de voorbereiding de mogelijkheid om veel spelers te testen. Bij Forum Sport geen nieuwe gezichten van buitenaf. Wel een aantal spelers uit het tweede elftal van vorig jaar die de stap naar het eerste elftal maken. Het tweede elftal op haar beurt zag zeven jeugdspelers uit de eigen A jeugd instromen en won eerder op de dag verdienstelijk met 3-0 van Rijnvogels 2, poulegenoot in de res. Hoofdklasse.

De 1e helft deden Forum Sport en Nootdorp weinig voor elkaar onder. Goed georganiseerd vanuit een sterke verdediging werd waar mogelijk door beide ploegen de aanval opgezocht. Het resulteerde in een aantal kansen voor beide doelen. De grootste kans was voor de linkerspits van Forum Sport, Marc du Chatinier die een strakke lage voorzet van Gijs Hebing hard overschoot.

De rust werd met 0-0 bereikt.

Na rust aan beide kanten wisselingen in de opstelling. Nootdorp trok het initiatief naar zich toe. Gingen een wat hoger tempo spelen en daar had Forum Sport zo nu en dan wel wat moeite mee.

Bij een vlotte aanval van Nootdorp schoot de Ricoberto Luyianik keihard op de lat boven doelman Milco Vermeer van Forum Sport. Vlak daarna omspeelde Forum Sport aanvaller Tom Bijen slim de doelman van Nootdorp maar prikte de bal net aan de verkeerde kant van het doel.

In de 75e minuut scoorde Nootdorp. Rob Hutten (ex BVCB) schoot de bal beheerst in. Hierna nog wat kansen aan beide kanten. Voor Forum Sport was Leo Dijkhuizen dichtbij de gelijkmaker.

De wedstrijd eindigde in 1-0 voor Nootdorp.

Zoals gezegd een nuttige en sportieve wedstrijd. De trainers kunnen verder met het uitstippelen van de juiste samenstelling van hun selecties.