Groep de Mos wil meer openbare douches op Scheveningen en Kijkduin. Raadslid René Oudshoorn stelt dat er vroeger meer openbare douches te vinden waren en wil het voorzieningenniveau voor inwoners en toeristen opkrikken. Hij wil weten waarom de douches zijn verdwenen en wanneer deze weer worden teruggeplaatst bij zoveel mogelijk strandopgangen – en heeft zijn vragen inmiddels ingediend bij het stadsbestuur van Den Haag.

Oudshoorn: “Toen was geluk nog heel gewoon. Na een verfrissende duik in zee op een mooie zomerdag stond er bij vrijwel iedere strandopgang in Den Haag, Kijkduin en Scheveningen een openbare douche. Zodat je het zoute water van je af kon spoelen en weer fris huiswaarts kon keren. Waar zijn ze gebleven en waarom zijn ze slechts op een enkele willekeurige plek terug te vinden? Geen mens kan mij dit vertellen.”

Het raadslid van Groep de Mos verwijst ook naar de strandnota van wethouder Boudewijn Revis. Daarin staat de volgende ambitie opgenomen: “Extra faciliteiten voor de strandbezoekers, zoals meer douches en toiletten op het strand”. Volgens Oudshoorn lijkt het erop dat er geen of nauwelijks douches en toiletten zijn bijgekomen. “Den Haag zou toch op één van de grootste toeristische trekpleisters van onze stad aan zee het voortouw moeten nemen in gastvrijheid, waaronder openbare douches en toiletten bij zoveel mogelijk strandopgangen en een aantal op het strand langs de boulevard.”