Lionsclub Voorburg Prinses Marianne helpt De Parachute van grijs naar groen

mainImage
Lionsclub Voorburg Prinses Marianne helpt De Parachute van grijs naar groen

Lionsclub Voorburg Prinses Marianne kreeg een warm onthaal op de basisschool De Parachute. Enthousiast namen schooldirecteur Mariëlla Ditmar en Loes Zwenger, vertegenwoordigster van de ouders (beiden rechts op de foto), de Lions-cheque van € 2.300,- in ontvangt.

Clubpresident Marjan Adams-Geluk vertelde: “Het geld voor deze cheque is bij elkaar gebracht met de organisatie van onze Prinses Marianne Bridgedrive 2016 en de Goede Doelen Krant 2016. Daarnaast beoordeelde Lions Quest Nederland het groene project als zeer waardevol en deed ook een flinke duit in het zakje. Toen wij in 2016 op bezoek waren bij De Parachute was er een grijs betegeld schoolplein - en moet je nu eens kijken! Het plein is omgetoverd in een groene oase, waar de schoolkinderen zich helemaal kunnen uitleven. Lionsclub Voorburg Prinses Marianne is blij dit prachtige project te kunnen ondersteunen met een bijdrage voor de realisatie van de duikelrekken, het houten bruggetje en tuingereedschap voor de kinderen.”

 

Samen ontworpen

Mariëlla Ditmar gaf een terugblik op het project: “Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben een wensenlijst opgesteld. Met deze lijst in de hand heeft Mariska Thieme het ontwerp gemaakt. Kinderen leren veel van buiten spelen. Spelend ontdekken is zeer waardevol. Door zelf te doen komen kinderen erachter hoe iets werkt, bijvoorbeeld dat een steentje zinkt in water en een stukje kurk blijft drijven. Wij hebben er ook een uitdagend schoolplein van gemaakt waarin het vrije spel voorop staat, met speelobjecten die uitnodigen tot bewegen, zoals de nieuwe duikelrekken. Natuurlijk zorgen we voor een zachte ondergrond en is alles gekeurd op veiligheid.”

Het eerste groenblauwe schoolplein

“En als resultaat van onze samenwerking met Hoogheemraadschap Delfland zijn we de eerste school in Voorburg die actief bijdraagt aan een betere waterhuishouding in de stad. Door ontharding en vergroening wordt meer water vastgehouden en de sponswerking van de bodem vergroot. Door het gebruik van waterdoorlatende stenen kan bij plotselinge, hevige regenval het water nu goed en snel afgevoerd worden. Voor het ambitieuze plan was veel geld nodig. De eigen bijdrage van de school was groot en de leerlingen hebben met een sponsorloop veel geld binnengehaald. Hoofdsponsor Fonds 1818 en het Hoogheemraadschap Delfland hebben flink bijgedragen. De gemeente financiert mee vanuit de Duurzaamheidsagenda. Daarnaast ondersteunen vele, vele anderen ons project. En dankzij Lionsclub Voorburg Prinses Marianne hebben we het houten bruggetje en de duikelrekken kunnen plaatsen en kindertuingereedschap kunnen aanschaffen.

De Parachute is een echte buurtschool in Voorburg Noord. Het groene plein wortelt ons nog meer in de wijk. Met ouders en omwonenden gaan we het plein onderhouden. En de buurtkinderen krijgen er een vrij toegankelijke en groene speelplek bij. De feestelijke, officiële opening van het schoolplein is op woensdag 21 juni. De Lionsclub is hiermee van harte uitgenodigd!”


Foto: Digitaal Dagblad