Laatste klinker in wegdek Stompwijkseweg

mainImage
Laatste klinker in wegdek Stompwijkseweg

Stompwijk is weer goed bereikbaar vanuit Leidschendam. De vier kilometer lange Stompwijkseweg is na een reconstructie van ruim een jaar weer open.  Projectwethouder Bianca Bremer van Bereikbaar Stompwijk en Leen Vellekoop, bewoner van een van de Drie Molens aan de Stompwijkseweg, leggen vanmiddag samen de laatste klinker in het wegdek en geven de weg officieel vrij voor het verkeer.

Project Bereikbaar Stompwijk heeft als doel een duurzame en toekomstbestendige reconstructie van de Stompwijkseweg, een nieuwe inrichting van de Dr. Van Noortstraat en de aanleg van een nieuwe Verbindingsweg tussen de N206 via de Meeslouwerpolder naar de Dr. Van Noortstraat.

De Stompwijkseweg is als eerste deelproject in het vroege voorjaar van 2017 gestart met de reconstructie van de kade. Slechte delen van de kade zijn vervangen; voor het overige is de kade gerenoveerd en versterkt.

Eind augustus was het werk aan de kade klaar en zijn de straatwerkzaamheden gestart bij ‘De Krom’, ongeveer halverwege de Stompwijkseweg. De straatploeg werkte richting Leidschendam; per dag is vijftig strekkende meter bestrating aangelegd. Na de winter is aannemer BAM Infra vanaf de Tuinbouwweg begonnen aan de tweede helft van het werk; woensdag wordt de aansluitende bestrating bij ‘De Krom’ aangebracht.

Het werk aan de Stompwijkseweg is nu zo ver dat de weg voorlopig weer voor het verkeer open kan. Er zijn echter opnieuw werkzaamheden noodzakelijk. Tijdens het werk bleken er kabels en leidingen te liggen op enkele plaatsen waar buispalen geslagen moesten worden. Nutspartijen moeten deze kabels en leidingen verleggen, zodat de buispalen alsnog de grond in kunnen. Deze afsluitende werkzaamheden veroorzaken hinder voor het verkeer.

 


Foto: Digitaal Dagblad