Voorburgs Dagblad | Dubbel feest op Jan Mulderveld

Dubbel feest op Jan Mulderveld

mainImage
Dubbel feest op Jan Mulderveld

Onlangs was het dubbel feest op het Jan Mulderveld in de Voorburgse wijk Bovenveen. Buurtorganisatie Fenomeen Bovenveen heeft haar tweede evenement van dit jaar georganiseerd. Aanleiding was het burgerinitiatief van Jolanda van Garderen. Zij heeft met ondersteuning van Miriam Blom (JOGG) een DUNEA waterpomp aangevraagd. Fonds 1818 en Fonds Vlietwensen gunden de nodige financiële ondersteuning. Voor de organisatie en het programma rondom de openstelling en officiële ingebruikname was Fenomeen Bovenveen gevraagd.

De ingebruikname van deze waterpomp werd dan ook om 12.15 uur feestelijk geopend met een voorwoord door Marian van Kesteren (Fenomeen Bovenveen) en de officiële opening door Peter van den Berg (Sport & Welzijn). Marian van Kesteren wees hierbij op een vernieuwende regel (2015) in de Wmo, nl. het Right to Challenge (R2C, Recht om uit te dagen, Recht op Verandering) en het Buurtrecht. Terecht heeft o.a. Jolanda van Garderen hier gebruik van gemaakt. Tot groot plezier mocht haar zoon symbolisch de eerste bidon met water uit de pomp vullen.

Kinderen met dorst, schrammen, wondjes, EHBO-noodzaak, dorstige honden …… alles wat leeft heeft baat bij zo’n goed bereikbaar Dunea-waterpunt.

Daarna kwam het feest van Fenomeen Bovenveen op gang. Samen met de deelnemende organisaties De Groene Basis (natuur), Badmintonclub Voorburg, S&W, Woej en Dunea hebben zij een sportieve en gezellige middag voor de wijkbewoners georganiseerd. Gezonde snacks  (sponsor Jumbo Leidschenhage), koffie,  thee (sponsor de Buurtbus) en limonade voor de kinderen waren gratis verkrijgbaar.

Voor ouder en jonger was er wel wat te beleven. Zoals onderzoek met schepnet in water in de directe omgeving, badminton, voetbal, blikwerpen, springkussens, skippybal-race, vier op een rij XXL, twister en een kinder-kleur’wedstrijd’ waarbij ieder deelnemend kind een vrolijk gekleurde bidon ontving. Zo’n 50 kinderen hebben hier erg hun best voor gedaan en in no-time liepen overal spruiten met zo’n veldfles, zelfs onder een buggy-regendek.

En natuurlijk niet te vergeten dank aan de vele vrijwilligers door wie dit hele traject – vanaf het verzamelen van de handtekeningen t/m op- en afbouw van het feestterrein – mede zo goed heeft kunnen slagen.


Foto: Digitaal Dagblad