Voorburgs Dagblad | DamBelang: “Gemeente is van de kaart”

DamBelang: “Gemeente is van de kaart”

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

DamBelang heeft weer van zich laten horen. Deze keer met de vaststelling: “De gemeente is van de kaart”. De groep van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden welke zich hebben verenigd om de gezamenlijke belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen stelt vast dat de gemeente de weg kwijt is en dus letterlijk ‘van de kaart’ is.

“Wat doe je dan? Je stuurt ze een kaartje!” zegt DamBelanger Ria Meewisse. “Het liefst 1.000 stuks. We hebben twee soorten ansichtkaarten ontwikkelt. Een met het mooie Sluisgebied met onze inmiddels welbekende slogan ‘StoP de Waanzin!’ en een andere met de oude Mebin Betoncentrale voorzien van het eigen ontwikkelde verkeersbord ‘Pas op! Brug ontbreekt’”.

Oproep

DamBelang roept iedereen op om een van de kaarten te voorzien van een gerichte vraag aan het gemeentebestuur. De kaarten liggen bij vele winkeliers in het Damcentrum klaar. O.a. bij van Rijn Culinair, Dio Drogist, Jenny Boots, Gall en Gall, Dam Flowers en Anders Dan. Voor de volledige lijst of het online aanvragen van de kaarten kijk op www.dambelang.nl. “DamBelang zorgt voor de bezorging, de drempel is dus erg laag” aldus Susan Schuurmans. “We willen met deze actie de gemeente duidelijk maken dat ze totaal op een verkeerd spoor zitten als het gaat om de infrastructurele plannen betreffende het parkeren voor het Damcentrum en Leidschendam-Zuid en de bereikbaarheid in combinatie met het ontbreken van de noodzakelijke extra oeververbinding”.

StoP de Waanzin!

“De gemeente moet echt stoppen met deze waanzin! Het is echt bizar dat de gemeente blijft dwalen op dit verkeerde pad. Waarom gaan ze zo lijnrecht tegen de wensen van bewoners, ondernemers en bezoekers in? Het slaat gewoon nergens op!”

Leon de la Croix: “Laten we demissionair wethouder Kist een hart onder de riem steken in deze bange dagen en hem massaal een kaartje sturen. Wellicht knapt hij (en zijn beleid) hier van op.”

 

Formatie

Inmiddels heeft ook informateur Jan Anthonie Bruijn aangegeven graag in gesprek te gaan met DamBelang. Tijdens de verkiezingscampagne bleek DamBelang ook een factor van belang te zijn. Zo ging de groep in gesprek met staatssecretaris Mark Harbers en werd de groep tijdens verschillende debatten genoemd.

DamBelang trekt de hele maand april uit om zo veel mogelijk kaarten voorzien van vraag te verzamelen. Kijk voor meer informatie op www.dambelang.nl.


Foto: Digitaal Dagblad