Clubman Swart in RvC met ‘Feyenoorder’ Melkert

mainImage
Clubman Swart in RvC met ‘Feyenoorder’ Melkert

De Raad van Commissarissen van ADO Den Haag is gecompleteerd met Ward Swart. De vereniging HFC ADO Den Haag maakte daarmee gebruik gemaakt van de statutaire mogelijkheid om een commissaris voor te dragen. Swart is Lid van Verdienste van de HFC en ziet in zijn nieuwe functie tevens toe op de bewaking van de cultuur en historie van ADO Den Haag.

In het dagelijks leven is Ward Swart werkzaam als lid van het managementteam van Carrier Airconditioning Nederland.
Medio februari maakte ADO Den Haag al vier nieuwe leden van de Raad van Commissarissem bekend: Ad Melkert, John Yan, Felix Wu en John van Ringelenstein. Ook werd bekend dat Melkert de voorzittershamer zou overnemen van Ben Knüppe. Zowel de overdracht van het RvC-voorzitterschap aan Melkert als de overdracht van de aandelen aan United Vansen gaat binnenkort plaatsvinden. Met de komst van Swart is de nieuwe RvC nu compleet.

Melkert

De benoeming van Ad Melkert is in zoverre bijzonder, dat hij – net als zijn PvdA-partijgenoot Wouter Bos – jarenlang bekend heeft gestaan als een fervent Feyenoord-supporter. Zijn connectie met Den Haag bleef in het verleden beperkt tot het Binnenhof en het dagblad De Haagsche Courant, dat ook uitgever was van de Goudse Courant. In Gouda was Melkert in zijn jonge jaren medewerker van de sportredactie en versloeg hij amateurvoetbalwedstrijden in de categorie ONA en Olympia.

De sportredactie van de Goudse Courant viel onder verantwoordelijk van de sportredactie van De Haagse Courant, waar destijds sportjournalisten werkten als Michel van Egmond (schrijver van de boeken Gijp en Kieft), Jan Dijkgraaf (The Post Offline en leider van de actuele Gele Hesjes), Luuk Braun (de bekende Delftse dj), Gijsbert Spierenburg (hoofdredacteur van het magazine ‘Bij Ons in de Residence’), Frank Hitzert oud-hoofdredacteur van Panorama, nu de woordvoerder van de Haagse wethouder Rachid Guernaoui), Chris Woerts (de sportmarketier, en oud-manager van Feyenoord ), Henk Ruijl (a.i. hoofdredacteur TV West) en René Dons (uitgever van de Digitale Dagbladen zoals Dagblad070).

De grote sportredactie van de verzamelde Sijthoff-dagbladen stond destijds onder leiding van columnist Jan D. Swart. Geen familie van Ward Swart.


Foto: Digitaal Dagblad