Voorburgs Dagblad | Brandweer moet vreugdevuur blussen
mainImage

Brandweer moet vreugdevuur blussen

Brandweer moet vreugdevuur blussen
1 januari 2019, 10:21 uur
Algemeen

De brandweer is er gisternacht aan te pas moeten komen om het vreugdevuur van Scheveningen aan het Noorderstrand te blussen. De bluswerkzaamheden hebben uren in beslag genomen. De brand is geblust met containers water die vanuit de haven van Scheveningen naar het strand zijn gereden. Ook werden shovels ingezet.

Het vreugdevuur op het stand bij Scheveningen liep tijdens nieuwjaarsnacht uit de hand. De stevige wind vanuit zee blies vliegvuur Scheveningen in. Daardoor ontstonden meerdere branden bij woningen en in de duinen. De exacte omvang van de schade is niet bekend.

De boulevard bij Scheveningen werd vanwege de onveilige situatie ontruimd. Omdat het publiek niet wilde meewerken werd de Mobiele Eenheid van de politie ingezet. De brandweer concentreerde zich eerst op het bestrijden van de branden in Scheveningen zelf en het nathouden van gebouwen in de omgeving, zoals de Oude Kerk aan de Keizerstraat.

De boulevard van Scheveningen ligt bezaaid met as. Ook vatten veel fietsen door het vliegvuur vlam. Niemand raakte gewond. De brandweer kon nog niets zeggen over hoe het vreugdevuur uit de hand heeft kunnen lopen. Weerdiensten waarschuwden eerder al voor een vrij krachtige westenwind bij de kust tijdens oud en nieuw. De brandstapel in Duindorp leidde niet tot problemen


Foto: Digitaal Dagblad