Voorburgs Dagblad | Award-uitreiking in Antoniushove

Award-uitreiking in Antoniushove

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties reikt award uit aan oa HMC vanwege openheid over kankerzorg. Zes Nederlandse ziekenhuizen waaronder in deze regio HMC krijgen deze week de Transparantie Challenge Award van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) uitgereikt ter aanmoediging van hun openheid. Zes ziekenhuizen transparant.

Zes ziekenhuizen zijn transparant geweest over de resultaten van hun vragenlijsten en gaan op basis daarvan verbeterstappen maken. Haaglanden Medisch Centrum (HMC) deelde de resultaten met individuele darmkankerpatiënten. Isala, OLVG en het Waterlandziekenhuis/Westfriesgasthuis gingen gezamenlijk de dialoog aan met borstkankerpatiënten en de Borstkankervereniging Nederland.Het Radboudumc sprak over hoofdhalskanker met patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Het Rijnlands Revalidatie Centrum tenslotte deelde de resultaten met patiëntenorganisatie Hematon. Momenteel werken deze organisaties samen aan zaken als verbetering van informatievoorziening voor patiënten en terugkoppeling van de eigen PROM-resultaten aan de patiënt in de spreekkamer.

Uitreiking Award

Deze zes ziekenhuizen krijgen deze week allemaal een NFK Transparantie Challenge Award uitgereikt, als aanmoediging voor hun inspanningen. Geen van de ziekenhuizen is zo ver als NFK zou willen. Daarom krijgen alle ziekenhuizen een aanmoedigings-award, zo heeft de Award Commissie, bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts van NFK, besloten. Rondom de ziekenhuizen zullen van 18 september tot 25 september abriposters zichtbaar zijn, met een felicitatiebericht van NFK aan de ziekenhuizen. Namens HMC krijgen vrijdag 21 september om 16.00 uur Onno Guicherit (oncoloog), Marieke Straver (oncoloog) en Nancy Kemmers (verpleegkundig specialist) de award overhandigd op het informatieplein oncologie in HMC Antoniushove.

Stockfoto.


Foto: Digitaal Dagblad