‘Alleen een zak zet het naast de bak’ campagne

mainImage
‘Alleen een zak zet het naast de bak’ campagne

INGEZONDEN

Ook wij zien hier regelmatig de kapot getrokken vuilniszakken in de Venestraat, de vieze luiers en rottend fruit liggen dan over de straat. De ratten zijn er wellicht blij mee maar de bewoners minder.

De oorzaak van het huisvuil-probleem is mijns inziens drieledig. Er moet minder restafval overblijven, Avalex zou beter (afgestemd) werk moeten leveren en inwoners moeten hun huisvuil niet meer naast de volle containers achterlaten.

Op de eerste twee kunnen wij niet direct invloed uitoefenen, dat zijn bestuurlijke zaken, maar het achterlaten van huisvuil is ook een kwestie van bewustwording.

Sommige inwoners zijn zich er wellicht niet eens van bewust dat het ongewenst is om huisvuil achter te laten naast de container, zeker buitenlandse inwoners niet.

Mij viel ook op dat bijna nergens staat vermeld dat het niet de bedoeling is. Ik denk dat het dan ook hoog tijd is om beter te benadrukken dat het ongewenst is om je vuil op deze wijze te dumpen en mensen daarop ook aan te spreken.

Ik ken de argumenten natuurlijk ‘waar moet je dan naartoe met een stinkende vuilniszak?’ Maar dat is te makkelijk, want daarmee maakt men het andermans probleem en in sommige gevallen is een andere container in de buurt die nog niet vol is.

Dus ja, Avalex moet beter en vaker legen maar inwoners hebben ook hun eigen verantwoording te nemen, een ander opzadelen met jou troep kan toch ook niet de bedoeling zijn.

Als reclamemakers vonden we dat er iets mee moesten. Dus zojuist heb ik de Gemeente Leidschendam-Voorburg ‘Alleen een zak zet het naast de bak’ campagne voorgesteld.

Of het ook opvolging krijgt dat ligt bij de Gemeente L-V ze zijn in ieder geval van harte welkom in de Limonadefabriek om erover van gedachte te wisselen.

Met vriendelijke groet,

Mark Baars


Foto: Digitaal Dagblad