mainImage

Affaire Sijtwendepark: 'Gemeente negeert Commissie voor Bezwaarschriften'

Afbeelding is niet meer beschikbaar
18 april 2018, 11:12 uur
Algemeen

,,Het parkeerterrein Sijtwendepark ingang Rodelaan moet dicht”, zo wilde wethouder Stemerdink ons laten geloven. En zo kwam er een Verkeersbesluit op 16 augustus 2017. De Vereniging Vrienden Sijtwendepark en een aantal buurtbewoners hebben onmiddellijk daarna bezwaar aangetekend tegen dit lichtzinnige besluit, waarin onveilige situaties en ernstige overlast belachelijk werden opgeblazen met een hele zwakke onderbouwing.

De Commissie voor Bezwaarschriften, een respectabel gezelschap van onafhankelijke wijze lieden en het directe- en kostenloze middel voor de burger om zo mogelijk het gelijk aan zijn of haar kant te krijgen, heeft op 29 januari 2018, na zorgvuldige afwegingen, de bezwaren tegen dit besluit onvoorwaardelijk gegrond verklaard en de gemeente geadviseerd dit verkeersbesluit te herroepen.

”Nee”, zegt onze gemeente, “ wij hebben het misschien verkeerd onderbouwd, maar wij passen in plaats van het veiligheidsargument het overlastargument wel even met nadruk aan om zo onze zin gewoon door te zetten”. “De commissie heeft ons op het overlastargument ook wel teruggefloten, maar wij vertrouwen meer op onze eigen waarneming”.
“Wij hebben hier tussen 29 januari en 10 april 2018 heel goed over nagedacht en het is ons zelfs de dwangsom van € 1.260,-, wegens dikke overschrijding van de reactietermijn, dubbel en dwars waard”.

Geen fraaie staaltjes van vertrouwenwekkend beleid. Het Sijtwendepark dreigt, volgens de VVS en betrokken bewoners, zo lanzamerhand een etalage te worden van bestuurlijke onmacht. Het heeft intussen meer weg van koppig kindergedrag dan van gepast rationeel besturen. Moet er dan maar een bestuursrechter aan te pas komen?

Het Verkeersbesluit en de beroepsbehandeling kunt u gezien de omvang downloaden via https://sijtwendepark.nl/nieuws/

Bron: Vereniging Vrienden Sijtwendepark

 


Foto: Digitaal Dagblad