Voorburgs Dagblad | Blauwe zones garage Damplein Zaagmolenstraat

Blauwe zones garage Damplein Zaagmolenstraat

mainImage
De beruchte parkeergarage op het Damplein

Een maatregel die nu door de gemeente Leidschendam- Voorburg wordt uitgewerkt om de parkeerdruk in het Damcentrum op orde te brengen, is het aanbrengen van een blauwe zone in de parkeergarage Damplein en in de Zaagmolenstraat. Het collegebesluit voor een blauwe zone in deze parkeergarage is al in 2012 genomen met de toevoeging dat deze aangebracht wordt als daar noodzaak voor is. De economische situatie was op dat moment anders dan nu. Met de sluiting van de tijdelijke parkeerlocatie aan het Molenpad is dit nu noodzakelijk. Dat blijkt ook uit de zorgen van ondernemers en omwonenden van het Damplein tijdens de inloopavond. Zij geven aan dat de parkeergarage nu vaak vol staat met langparkeerders.

Wethouder Bouw: “Ondernemers, bezoekers en inwoners ondervinden op bepaalde momenten hinder van het tekort aan parkeerplaatsen. Door kort gebruik van de parkeergarage te stimuleren vinden meer mensen sneller een parkeerplek. Dat vermindert hopelijk onnodig zoekgedrag en irritatie. De komende tijd wordt het beleid hiervoor uitgewerkt”.

In actieve werksessies worden de mogelijke maatregelen verder uitgewerkt. Hebt u interesse om mee te denken? Dat kan online via de speciale participatiewebsite www.ingesprekmetlv.nl/damcentrum of in actieve werksessies. Hiervoor kan men zich aanmelden via de eerder genoemde participatiewebsite.

 

 

 

 

 


Door: Gemeente Ldam-Vbg | Foto: Voorburgs Dagblad