Voorburgs Dagblad | Zaterdag is de opening van vaarseizoen bij 'Bernard'

Zaterdag is de opening van vaarseizoen bij 'Bernard'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De samenwerkende watersportverengingen en bedrijven in en om Leidschendam-Voorburg organiseren komende zaterdag de opening van het vaarseizoen. Iedereen is welkom en ook om mee te varen.

Het thema van deze dag is het omvangrijke watersportgebied de Hollandse Plassen. De plassen van watersport- recreatie- en natuurgebied Vlietland met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar vormen het meest zuidwestelijke watersportgebied van de in totaal acht Hollandse Plassen.

Een gebied dat ligt tussen Amsterdam, Loosdrecht, Utrecht, Gouda, Leidschendam-Voorburg en Warmond en meer vaar- en recreatiemogelijkheden biedt dan de Friese Meren en de Zeeuwse Wateren maar nu nog veel te onbekend is. Daar gaat echter verandering in komen.

,,In de vroege morgen van de 17e april treffen we reeds de vlaggen aan van de Hollandse Plassen aan als voorbode van de opening van het vaarseizoen komende zaterdag'', aldus de organisatie. ,,Zowel bij Houtzaagmolen de Salamander, de plaats van de stop-over, bij het gemaal van de Sluis Leidschendam, de zo benoemde poort naar de Hollandse Plassen, als ook bij restaurant Bernard, daar waar op de kade de openingshandeling zal plaatsvinden''.

Een oplettende bezoeker zal weten dat bij de Kerkbrug de Hollandse Plassenvlag permanent wappert. De organisatoren hopen dat veel Leidschendammers, Stompwijkers, Voorburgers, Voorschotenaren en mensen uit de regio dit festijn willen meemaken.  Aan het weer en de inzet van vrijwilligers zal het niet liggen.

Genodigden en publiek zijn welkom mee te varen op een van de schepen. Opstappen kan bij Jachtwerf en Botenstalling Warmenhoven Kniplaan 12 in Voorschoten om 11.00 uur of Houtzaagmolen Salamander in Leidschendam om 13.00 uur. ,,Wij verwachten om 14.00 uur in de Sluis Leidschendam te zijn en om 15.00 uur in de Huygenshaven te Voorburg. De Salamander heeft een speciaal programma in het kader van de Erfgoeddag “Schatten aan de Vliet”. In de Huygenshaven wordt een glaasje Vlietwater geschonken ter gelegenheid van de openingshandeling'',meldt de organisatie.

De opening van het vaarseizoen wordt georganiseerd op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg door de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad