Voorburgs Dagblad | Verborgen verhalen verteld in Voorburg

Verborgen verhalen verteld in Voorburg

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland openen de deuren voor het publiek met een bruisend activiteitenprogramma. Het thema van dit jaar is ‘verborgen verhalen verteld’. Zo kun je rondleidingen volgen, boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer.

Wandel mee door Voorburg en ontdek de vele verborgen verhalen, verteld door Kees van der Leer. Hij leidt je o.a. langs diverse buitenplaatsen, ook langs een dat een echt spookhuis is geweest. De wandeling voert verder langs het huis waar Vincent van Gogh geregeld op de stoep stond, maar eveneens langs het kleine huisje waar Spinoza werkte aan zijn beroemde boek over vrijheid van meningsuiting. Verderop is het buiten te zien van dokter Van Deventer die wellicht iets had te maken met de mummies van Voorburg. Van 11.30 uur tot 13.00 uur of 14.00 tot 15.30 uur. De wandeling start aan de voorzijde bij Buitenplaats Middenburg, Westeinde 28 in Voorburg. Vooraf opgeven is vereist via [email protected]. Maximaal 20 deelnemers per wandeling.

 

Deelnemende locaties
Naast Buitenplaats Middenburg kun je op de Dag van het Kasteel naar: Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag; Landgoed te Werve in Rijswijk; Huygens’ Hofwijck in Voorburg; Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam; Kasteel Duivenvoorde, Buitenplaats Beresteijn en Buitenplaats Berbice in Voorschoten; Huize De Paauw, Kasteel Oud-Wassenaar en Landgoed Voorlinden in Wassenaar; Ruïne Kasteel van Teylingen in Voorhout; Stalhuis Klein-Leeuwenhorst in Noordwijkerhout; Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever in Lisse; Kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest; Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Vroenhof en Huis te Warmont in Warmond.


Foto: Digitaal Dagblad