Voorburgs Dagblad | Opening vaarseizoen uitgegroeid tot 'mini Vlietdagen'

Opening vaarseizoen uitgegroeid tot 'mini Vlietdagen'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De afgelopen weken werd in Voorburgs Dagblad aandacht besteed aan het, mede op verzoek van de gemeente Leidschendam-Voorburg, georganiseerde evenement: 'Opening Vaarseizoen'. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag en vangt aan in Voorschoten om 11.00 uur bij jachthaven en botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan en vervolgens om 13.00 uur in Leidschendam bij molen “De Salamander” aan de Wiek 19.

Thema dit jaar zijn de Hollandse Plassen. Onze redactie ging in gesprek met de organisatoren Bart Carpentier Alting, Wang Choy en Harry Kortman.

Bart Carpentier Alting steekt van wal: “Dit jaar zal de opening van het watersportseizoen in Leidschendam en Voorburg inmiddels voor de negende maal plaatsvinden. Dit evenement dat door watersporters, watersportverenigingen en watersportbedrijven wordt georganiseerd, is uitgegroeid tot een mini Vlietdagen. Graag sponsor ik daarvoor met mijn bedrijf, ontwikkelings en exploitatiemaatschappij Vlietland B.V, het bij de opening te schenken “Vlietwater”. Het alleen in Leidschendam bij Gall & Gall verkrijgbare Vlietwater is inmiddels de traditionele drank die bij de openingshandeling wordt geschonken”.

Wang Choy vervolgt: “Het budget voor de Opening Vaarseizoen is zeer beperkt maar omdat alle booteigenaren, bedrijven, verenigingen de schepen en schippers gratis ter beschikking stellen kon de opening van het vaarseizoen uitgroeien tot een volwaardig evenement. Gesponsorde drankjes, borrelhapjes en Vlietwater zijn dan de kers op de taart”.

Harry Kortman brengt in herinnering dat bij de eerste viering in 2010 slechts enkele bestuurders van watersportverenigingen en een wethouder aanwezig waren. ,,Een enkele fles Vlietwater was in die tijd nog voldoende'', zegt hij. ,,In de jaren daarop zijn wij erin geslaagd van Opening Vaarseizoen een inmiddels populair en druk bezocht evenement te maken waarbij het publiek nadrukkelijk wordt uitgenodigd mee te varen op één van de schepen''.

Harry Kortman besluit: “Daarom geldt de oproep: wij zorgen voor de schepen, u voor het publiek en de weergoden zorgen voor het mooie weer!”


Foto: Digitaal Dagblad