Voorburgs Dagblad | Ongewone verhalen in de Koningskerk

Ongewone verhalen in de Koningskerk

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tijdens de bekende high tea in de Koningkerk in Voorburg op 20 mei vertellen Tom Draaisma en Corine Kistermakers vier ongewone verhalen uit Zuidelijk Afrika. De thee staat klaar om 14.00 uur en het programma begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. Voor info: Atte Roskam (0611923478) of Houw The (070-3961135).

Corine Kistermaker en Tom Draaisma hebben hun beroep gemaakt van het vertellen van verhalen over hun vele reizen over de wereld. Tom studeerde aan de TU Delft en reisde van 1962 tot 2008 door vele landen in Zuidelijk Afrika. In de mijnen, de steden en bij de dorpsvuurtjes hoorde hij veel verhalen. In 1992 maakte hij met Corine, die hij in 1990 leerde kennen en met wie hij in 2000 in het huwelijk trad, een reis door Zuidelijk Afrika. Samen runnen Tom en Corine hun ‘vertelbedrijf Improvisie verhalenvertellers’. De vier verhalen die zij op 20 mei vertellen gaan over mensen in Afrika die iets bijzonders beleven. Een jonge vrouw zet zich in voor de mensenrechten, verbreekt haar verloving en dan gebeurt er iets onverwachts…, een beroemde rietdekker ontmoet met zijn dochtertje achter op de fiets een boze olifant…, dorpelingen gaan op bezoek bij de watergeest nadat zij gestopt zijn met hem eer te bewijzen met als gevolg dat het water opdroogt.. en een zwarte amanuensis krijgt door zijn interesse  in inheemse flora en fauna ruzie met een Ierse leraar biologie die dat allemaal onzin vindt want studenten hoeven er geen examen in te doen…

De Koningkerk vind u op de hoek van Bruinings Ingenhoeslaan en Koningin Julianalaan. Tram 2 en bus 23 stoppen voor de deur.


Foto: Digitaal Dagblad