Voorburgs Dagblad | Nieuw: Pop-up galerie schilderclub

Nieuw: Pop-up galerie schilderclub

mainImage
Doe Mee met de Schilderworkshops in Het Oude Raadhuis

De schilderclub van Te Werve, waar volgens ingewijden ook inwoners uit Leidschendam- Voorburg komen, heeft in april jaarlijks een terugkomend evenement, dit wordt op de club de “Aprilklus” genoemd. In november van het jaar daarvoor wordt een thema gekozen waarmee iedere schilder aan de slag gaat. Vorig jaar was het thema ‘Bloemen’ en dit jaar zijn er twee thema’s ‘Storm’ en ‘Abstract’. De resultaten daarvan werden steeds op een dinsdagavond in april in een besloten bijeenkomst door de docent Bill Bogaarts besproken. Dit jaar wil de schilderclub Te Werve dat anders doen en af en toe het publiek uitnodigen om de werken te bekijken, voor het eerst op zondagmiddag 7 april van 12.00 – 16.00 uur. We organiseren daarvoor een Open dag in het atelier van de schilderclub, op de bovenverdieping van Paviljoen Te Werve, Huys de Wervelaan 110 in Rijswijk.

U zult zien dat iedere schilder het thema op heel eigen wijze aanpakt en hoewel de thema’s hetzelfde zijn, geldt dat beslist niet voor de tentoongestelde werken. Dat komt ook omdat er met verschillende materialen wordt gewerkt, zoals aquarel, olieverf, acryl, pastel en potlood. Iedereen is daar volstrekt vrij in, dat is ook de charme van deze schilderclub. Het gaat tenslotte om het schilderplezier. We hopen op veel belangstelling en misschien is dit voor een aantal bezoekers wel een goede aanleiding om het schilderen (weer) op te pakken.

Wanneer u twijfelt of schilderen iets voor u is, bent u van harte uitgenodigd om twee vrijblijvende gratis proeflessen bij te wonen. De lessen zijn op dinsdag van 13.30 – 16.00 uur en van 19.30 uur - 22.00 uur o.l.v. Bill Bogaarts (Haagse Kunstkring) en op donderdag van 19.30 – 22.00 uur o.l.v. Ben Stolk (Arti Shock). Verdere info: www.clubtewerve.nl en [email protected]


Door: Schilderclub Te Werve | Foto: Digitaal Dagblad