Voorburgs Dagblad | Lionsclub Voorburg Jaarconcert afgelast

Lionsclub Voorburg Jaarconcert afgelast

mainImage

Zoals bij velen bekend organiseert Lionsclub Voorburg ieder jaar in mei een fantastisch concert in de Oude Kerk in Voorburg. Met de opbrengsten van dit concert worden goede doelen in onze gemeente ondersteund. Vanwege de genomen maatregelen tegen het Corona-virus heeft Lionsclub Voorburg met pijn in het hart besloten het concert te annuleren.

De 33 ste editie van het Lionsclub Voorburg Jaarconcert op vrijdagavond 15 mei zou een onvergetelijke avond worden. Caspar Steenhuijsen van Lionsclub Voorburg: “De voorbereidingen waren in volle gang, de artiesten reeds geboekt, de goede doelen geselecteerd en onze trouwe sponsoren en adverteerders zouden het concert en de goede doelen financieel ruimhartig ondersteunen. Erg jammer dat we het moeten annuleren, maar het is niet anders; De gezondheid van ons allen gaat natuurlijk altijd voor”. Dit jaar was gekozen voor het bekende Prinses Christina Concours (PCC). Laureaten zoals Matthijs van Delft (gitaar) en de zusjes Maria en Anuschka Pedano (zang en altviool) wilden het publiek een onvergetelijke avond bezorgen met een mooie mix van klassieke en jazzy muziek.

Met de opbrengst van dit concert wilde Lionsclub Voorburg twee speciale evenementen ondersteunen. Het Huygens Lab in Voorburg heeft, ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid, een indrukwekkende escaperoom ontwikkeld. In de maand april zouden kinderen van de basisscholen in onze gemeente, op Landgoed Dorrepaal op speelse wijze kennis kunnen maken met onder meer de heldendaden van George Maduro en Jan van Oudheusden. Ook zou een gedeelte van de opbrengst worden besteed aan ondersteuning van de Special Olympics Nationale Spelen 2020. Dit grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking wordt van 12 tot 14 juni in Den Haag georganiseerd. Vele sporters uit Leidschendam-Voorburg zullen deelnemen aan dit nationale evenement.

De maatregelen tegen het Corona-virus zorgen er niet alleen voor dat het concert moet worden afgeblazen; ook de escaperoom zal in april niet doorgaan. Op dit moment is het zelfs de vraag of de Special Olympics wel doorgang kunnen vinden. Caspar Steenhuijsen: “We willen creatief met de situatie omgaan en kijken momenteel welke opties we hebben. Maar we zijn daarbij natuurlijk primair afhankelijk van de richtlijnen van de overheid en de duur van de geldende maatregelen. Gezondheid en welzijn staat altijd voorop. Namens alle leden van Lionsclub Voorburg wens ik iedereen natuurlijk veel wijsheid en vooral heel veel gezondheid”.


Door: Lionsclub Voorburg