Voorburgs Dagblad | Leidschendam-Voorburg viert Roze Zaterdag

Leidschendam-Voorburg viert Roze Zaterdag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Leidschendam-Voorburg is een solidaire en inclusieve gemeente. Of je nu homo, hetero, queer, biseksueel of transgender bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen 'Ik ook van jou'. Om dat te benadrukken organiseert gemeente Leidschendam-Voorburg op 29 juni, Roze Zaterdag, een borrel.

De borrel is bedoeld om mensen samen te brengen. Om in gesprek te ontdekken wat onze gemeenschappelijkheden zijn, ongeacht geaardheid of genderidentiteit. Maar ook om te kijken hoe we samen de acceptatie van lhbtqi-inwoners kunnen vergroten. Alle inwoners van Leidschendam-Voorburg zijn uitgenodigd, in het bijzonder die mensen die lhbtqi bij hun vereniging, school, bedrijf of organisatie op de kaart willen zetten. Wethouder Nadine Stemerdink: “We hebben een breed netwerk waar veel kennis en kunde voor handen is. Dus heb je een idee of initiatief of wil je weten wat onze partners voor jou of je organisatie kunnen betekenen, kom dan naar de Roze borrel. We brengen je graag in contact.”

Leidschendam-Voorburg is sinds 2011 een regenbooggemeente en maakt zich sterk voor een samenleving waar iedereen mag zijn wie hij is. Hoe we dat willen bereiken is beschreven in het gemeentelijk meerjarenplan lhbtqi+ 2019-2022 en het uitvoeringsplan 2019 van onze uitvoeringspartners: Stichting Sport en Welzijn, COC Haaglanden, Stichting inclusie en Discriminatiebestrijding, Woej en Bibliotheek aan de Vliet. Naast deze activiteiten zullen we aansluiten bij landelijke evenementen om gespreid over het jaar diversiteit onder de aandacht te brengen. Voor de zomer is dat de jaarlijks terugkerende Roze Zaterdag. Deze wordt dit jaar georganiseerd in Venlo/Krefeld met als thema “Ik ook van jou / So wie du”. Na de zomer is dat de Coming Out day.


Door: Gemeente Leidschendam-Voorburg | Foto: Digitaal Dagblad