Voorburgs Dagblad | Kunstfietsroute: 'Ode aan het Hollands Landschap'

Kunstfietsroute: 'Ode aan het Hollands Landschap'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Met Hollandse Meesters zoals Rembrandt, Vincent van Gogh, Paulus Potter en Jan van Goyen in de hand, zijn op de fiets schatkamers vol kunst, natuur en cultuur te ontdekken in onze eigen regio. Op 10 oktober om 16.00 uur worden de nieuwe fietsroutes “Ode aan het Hollands Landschap” gelanceerd in kasteel Duivenvoorde.

Achtergrond

Onze regio is eeuwenlang een grote inspiratiebron geweest voor kunstenaars en was de woonplaats van invloedrijke verzamelaars. Speciaal voor dagjesmensen en toeristen zijn vijf rijk geïllustreerde fietsroutes uitgezet, zodat de schoonheid van het gebied makkelijk te ontdekken is. Zo kan het landschap door de ogen van de kunstenaar worden bekeken die daar gisteren of eeuwen geleden zijn inspiratie opdeed en (vaak) zijn ezel had opgezet.

Bijzonder is het om de locaties te bezoeken van kunstwerken die verheven zijn tot iconen van de Nederlandse schilderkunst, zoals de schilderijen van Rembrandt en Paulus Potter. Maak een fietstocht door de adembenemende natuur, door de duinen en langs de zee en bezoek één van de collecties die door verzamelaars zorgvuldig zijn samengesteld, topmusea waar we trots op kunnen zijn.

De kunstfietsroutes zijn samengesteld en beschreven door kunsthistorica Wimmie Hofstra, in opdracht van de Landschapstafel Duin Horst & Weide en mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. Nadere informatie over de fietsroutes vindt u in de bijlage bij deze persuitnodiging

Op 10 oktober worden de eerste routes overhandigd in kasteel Duivenvoorde aan mede-initiatiefnemer Bart Carpentier Alting (directeur van recreatiegebied Vlietland) en Wethouder Nadine Stemerdink (gemeente Leidschendam-Voorburg en voorzitter van de Landschapstafel).


Foto: Digitaal Dagblad