Voorburgs Dagblad | Hollandse Plassen: 'Meest aantrekkelijke gebied'

Hollandse Plassen: 'Meest aantrekkelijke gebied'

mainImage

Ingezonden: Aan: de bestuurders van de ondernemingen en verenigingen in Vlietland en andere direct bij Vlietland betrokkenen

Onderwerp: Nu positief nieuws omtrent Vlietland als onderdeel van de Hollandse Plassen “het grootste en meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland”!

Hierbij een vrolijker en positiever bericht dan ik jullie vanochtend heb gestuurd over de aangescherpte noodverordening inzake het Coronavirus en de tijdelijke gevolgen daarvan voor het watersport-, recreatie- en natuurgebied Vlietland.

Zoals bekend spant het bestuur van het Ondernemersplatform Hollandse Plassen (OPHP) zich al jaren in om meer bekendheid te geven aan de Hollandse Plassen (waaronder Vlietland) en de verbindende vaarwegen tussen deze plassen als grootste en meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland (zie website www.hollandseplassen.com). Dit om meer recreanten naar dit unieke watersport- en recreatiegebied in het Groene Hart van Holland te trekken en deze daar langer te laten recreëren.  

Nieuw dit jaar is een in opdracht van het OPHP tot stand gekomen brochure, een flyer en een sloepenbox met informatie over de Hollandse Plassen. Tijdens de HISWA -die afgelopen maand helaas vroegtijdig werd beëindigd vanwege de Coronacrisis- heeft het OPHP een filmpje laten maken ter promotie van de Hollandse Plassen en de verbindende vaarwegen tussen deze plassen. Het was de bedoeling dit alles officieel op feestelijke wijze te presenteren voor het komende watersportseizoen, maar dat moet nu helaas wachten tot het leven is genormaliseerd. Hierbij stuur ik jullie onderstaande links, zodat jullie dit alles alvast kunnen bekijken.

De brochure over de Hollandse Plassen kan men online bekijken via deze doorlink Blader hier door de brochure Hollandse Plassen

De sloepenbox gemaakt met alle mogelijke informatie over de Hollandse Plassen (met: een boekje met nuttige algemene informatie, kaarten, praktische informatie, aanbiedingen en sloeproutes). Een geweldige hulp voor heerlijke dagen, weekenden en vakanties op en rond de Hollandse Plassen. Bestel hier de de sloepenbox

Het navolgende filmpje van het OPHP over de Hollandse Plassen is gemaakt in de laatste uren voor de vroegtijdige afsluiting van de HISWA/Rai (zie doorlink: https://f.io/PkzCkt3s). De beelden tussen het interview door zijn in opdracht van het OPHP gemaakt door SLOEP TV. De vragen van de interviewster worden in dit filmpje beantwoord door Wendy Verbeek die onlangs is toegetreden tot het bestuur van het OPHP. Eerder heeft het OPHP het onderstaande filmpje laten maken dat ook staat op de website van de Hollandse Plassen. Op deze pagina is het filmpje te zien. 

Gebiedskaart Hollandse Plassen met verbindende waterwegen.

Hopelijk zal het Coronavirus binnenkort zodanig bedwongen zijn dat recreanten weer optimaal kunnen genieten van Vlietland en de andere Hollandse Plassen!

Hartelijke groet,

Bart Carpentier Alting

Voorzitter Ondernemersplatform Hollandse Plassen