Voorburgs Dagblad | High Tea met Gipsy Swing Trio op Tweede Kerstdag

High Tea met Gipsy Swing Trio op Tweede Kerstdag

mainImage

Op donderdag 26 december tweede kerstdag organiseert de werkgroep Kerk en Buurt van de Koningkerk weer de traditionele high tea in de Koningkerk te Voorburg. De kerk ligt op de hoek van Bruinings Ingenhoeslaan en Koning Julianalaan. Bus 23 en tram stoppen voor de deur. De thee staat klaar on 14:00 uur en het programma begint om 15:00 uur. We sluiten af om 17:00 uur. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor bestrijding van de onkosten. Info: Atte Roskam, 0611923478 of Houw The, 070-3861135.

Het Gipsy Swing Trio speelt Gypsy Jazz in de stijl van de legendarische Django Reinhardt met de frisheid van vandaag. Zij zorgen voor een spetterend concert met een flinke dosis swing, virtuositeit en zigeunervuur. In Nederland is deze muziek bekend geworden door het Rosenberg Trio. In bezetting van twee gitaren en contrabas speelt het trio muziek van Django Reinhardt en andere mooie composities. Tussen de nummers door vertellen de musici over de achtergrond van de muziek. Zoals altijd sluiten we het programma met het Stille nacht Heilige nacht.

Het Gipsy Swing Trio opende het North Sea Jazzfestival en speelde onder andere op het Khamoro Gypsy Festival in Praag en het Hidrelliz Festival Istanbul. Zij maakten een tournee met de legendarische Franse zigeunergitarist Tchavolo Schmitt. 

Het gezelschap bestaat uit Joost Zoeteman (gitaar), Martin Limberger (gitaar) en Taeke Stol (Contrabas). Gitarist Joost Zoeteman is bekend als eigentijdse jazzgitarist. Samen met pianist Hans Kwakkernaat leidde hij de band "Music of Oscar Peterson", waarmee ze jarenlang succesvol tourden in binnen- en buitenland. In de wereld van gypsyjazz heeft Joost ook naam gemaakt. Samen met zigeuner jazzgitarist Paulus Schäfer leidt hij het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Kwartet. Begeleidingsgitarist Martin Limberger is een van de meest gevraagde gitaristen in dit genre. Hij trad op zijn 14e al op met Stephane Grapelli (violist van Django Reinhardt/Hot Club de France). Op dit moment toert hij ook samen met Stochelo Rosenberg en pianist Peter Beets. Bassist Taeke Stol speelde met nagenoeg iedereen in de jazz en Nederlandse muziekwereld. Met zijn virtuositeit en uitstraling is hij een bijzondere bassist!