Voorburgs Dagblad | Genieten op het stadsstrand van Dekker Zoetermeer

Genieten op het stadsstrand van Dekker Zoetermeer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het unieke stadsstrand bij Dekker Zoetermeer is sinds kort weer open voor het publiek. Het is dé plek om te genieten van het aantrekkelijke voorjaars- en zomerweer, in combinatie met een verkoelend drankje, heerlijke lunch, diner en prachtig uitzicht op het water. Het terras groeit in populariteit en daarom zijn er ten opzichte van afgelopen jaren wat veranderingen en uitbreidingen doorgevoerd om de toestroom van mensen dit seizoen nog beter op te vangen. Roy Wunderink, sinds juli 2014 directeur van Dekker Zoetermeer, geeft tekst en uitleg.

,,Naar aanleiding van vorig jaar hebben we de bar uitgebreid, want we merkten dat we een grotere capaciteit nodig hadden. Zeker op zomerse dagen zat het stadsstrand heerlijk vol en dan moet het logistiek goed geregeld zijn. Op deze manier kunnen we onze gasten van een goede en snelle service voorzien,” vertelt Wunderink, zittend in Sweet Lake Italy, het aangrenzende en bijbehorende restaurant van het stadsstrand.

De trekpleister van Rokkeveen is volop in ontwikkeling. Zo is de barcapaciteit verdubbeld en er zijn dertig couverts bijgekomen, dus dertig extra zitplaatsen voor het diner. In het assortiment zijn hier en daar wat nuances aangebracht, maar geen rigoureuze veranderingen. ,,We hebben cocktails, zomerdrankjes en nu ook drie nieuwe, wisselende speciaalbieren op tap. Drie speciaalbieren op dit stadsstrand, dat is onderscheidend. Er is veel vraag naar.

Naast culinair genieten biedt het stadsstrand meerdere vormen van vermaak. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, droom weg in de ligstoelen met je voeten in het mulle zand of neem plaats op de loungebanken pal aan het water. Wat het stadsstrand zo uniek maakt volgens Wunderink

,,Het is een uniek plekje in Zoetermeer aan het water. Je ligt op een ligbed en wordt op je wenken bediend. Vijf uur liggen in je bikini of na een meeting in een driedelig pak, alles kan.”

Gezinnen, bedrijven, wandelaars met de hond (aangelijnd zijn honden toegestaan op het terrasgedeelte), mensen die net gesport hebben; diverse doelgroepen weten de weg naar het stadsstrand en Sweet Lake Italy te vinden. Dat bleek onlangs wel tijdens de eerste écht mooie dag, op 18 april. Ruim 350 gasten genoten die dag van een lunch of diner in de buitenlucht. ,,Dat aantal moeten we dan ook halen. Als het er dertig waren geweest, had ik mijn kussen opgegeten,” zegt Wunderink.

Sicily in the Sand

Met evenementen zoals Sicily in the Sand, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond, moet het paradepaardje van Dekker Zoetermeer nog meer in de spotlights komen. Dit jaar volgt er sowieso een tweede editie, na het succes in 2017.

,,De eerste keer kwam het met bakken uit de hemel, dat had wel degelijk invloed op het bezoekersaantal. Het tweede weekend was heel goed bezocht en ervaren door gasten. Het concept staat, dat willen we doorzetten. Daarnaast willen we nog meer evenementen organiseren om ook de buurt erbij te betrekken. Dat de mensen uit Rokkeveen weten wat hier te doen is. Uiteraard zijn we ons nog verder aan het oriënteren voor het organiseren van leuke evenementen.”

Maar bij die plannen stoppen de ambities van Wunderink niet. Met betrekking tot het stadsstrand heeft hij nog wel meer wensen voor de toekomst. ,,Ik zou er wel een serre aan willen bouwen, zodat mensen hier in de winter mooi aan het water kunnen plaatsnemen. Dat is een grote wens van mij. Een constructie die omhoog en naar beneden kan, dat zou gaaf zijn om te hebben.”

En zelf genieten in een ligstoel op het stadsstrand, heeft Wunderink daar tijd voor? ,,Ik ga niet even zelf een uurtje zitten, maar ik geniet als ik over het stadsstrand loop en het vol zie zitten met mensen die het naar hun zin hebben. Natuurlijk cliché, maar zo is het wel. Als de gasten genieten, dan geniet ik ook.”

Bron: Zoetermeers Dagblad

 


Foto: Digitaal Dagblad