Voorburgs Dagblad | Festival Kunst en Cultuur

Festival Kunst en Cultuur

mainImage

Aanstaande zaterdag 7 september vindt voor de 5e keer het gratis festival Kunst en Cultuur op Scheveningen plaats. De gehele dag staat de Oude Kerk van Scheveningen bol van live-muziek, dans en kinderactiviteiten. Het programma is bijzonder breed en biedt voor ieder wat wils. De spectaculaire opening in de kerk is een circusact van Defenestration. Het trio van de circusvooropleiding Codarts in Rotterdam trad onlangs nog op tijdens TEDXAmsterdam. Na de opening kunnen kinderen zelf kunstjes leren bij de circuswerkplaats van Circaso, de circusschool in Den Haag waar dit trio ook is begonnen.  

Het Talentenpodium dit jaar wordt gepresenteerd door Teddy Macrander. De talenten Luna Baars, Eva Jobse, Louise de Zeeuw, Amara van der Elst, Amber, Sugarskulls, Anne-Roos Teunissen, Nina Ruder & Roos zijn misschien wel de toekomstige Ed Sheerans en staan nu voor de kerk op het Talentpodium.

Ook dit jaar is er weer een cultuurmarkt met een uitgebreid programma voor jong en oud. Els Thijsse van Welzijn Scheveningen geeft de workshop schilderen. Er is een poëzieworkshop ‘Dichter bij Scheef’ door Poetry at Sea, een workshop fotogrammen maken met Anna Lauwerse en Marianne den Otter van Art on Tour geeft de workshop beeldhouwen. Wie graag een instrument wil proberen kan meedoen met een muziekproeverij en ukelele workshops van de YMCA Scheveningen of viool leren spelen door Gypsy Academy. Ook de helden van TrashUre zijn aanwezig met de workshop Trash&Art.

Een kunst en cultuurfestival kan niet zonder kunst. In de kerk is er kunst van Kunstenaars op Scheveningen en voor de vernissage van studio 26.  Naast kunst is er ook live-muziek in de kerk met de talentvolle pianist Dario Freyre die modern klassieke muziekstukken ten gehore zal brengen. Daarnaast treden het close harmony septet Cadanz op en Shantykoor Scheveningen. En er is ook dans! Dans door de Dansbende, Haags Ballet Centrum en Danskwartier Den Haag. 

Speciaal voor de kinderen zijn er verschillende workshop waaronder de workshop zingen met Monique Harteveld van Kindertheaterkoor De Zeesterren, circusworkshops met Circaso, de Circuswerkplaats van Den Haag, het grote vissenspel met de oud-vissers van Muzee Scheveningen, musicalworkshop met Sir Musical Theaterschool en er zijn maar liefst twee kindervoorstellingen gemaakt door jonge makers van de cultuurankers. 

Kom gezellig met familie, vrienden, buren en alle andere bezoekers luisteren naar muziek, kijken naar optredens en doe mee met de vele gratis workshops. 

Zaterdag 7 september 

12-17 uur 

In en rond de Oude Kerk van Scheveningen (Keizerstraat) 

Aanvang openingsact: 12 uur. 


Foto: Circaso