Voorburgs Dagblad | 'Feest van Herkenning' bij Escampfestival

'Feest van Herkenning' bij Escampfestival

mainImage

Kom zaterdag 14 september ook naar het Escampfestival. Dit jaar wordt het festival gehouden bij winkelcentrum Leyweg en het Melis Stokepark. Voor iedereen, jong en oud, zijn er leuke optredens van bekende artiesten zoals Ali B, Numidia, Dries Roelvink en Touzani. Maar ook talenten uit Escamp zelf treden die dag op.

Dit jaar wordt het Escampfestival voor de twintigste keer gevierd onder het motto 'Het Feest van Herkenning'. Behalve de optredens van de grote artiesten, krijgen de winkeliers op de Leyweg alle gelegenheid om die dag het winkelcentrum en hun zaak op de kaart te zetten. Het wordt dus een bruisende dag op de Leyweg met kraampjes, gezellige terrassen en leuke aanbiedingen.

Naast de Leyweg worden er in het Melis Stokepark tal van activiteiten en optredens georganiseerd waar lokale helden een plek hebben. Ook komt er weer een informatiemarkt in het park voor bewoners.

Dit jaar staan de volgende thema’s centraal:
·        Gezondheid: Met workshops, voorlichting en een inkijkje in de zorg en onderwerpen als Haags Sportkwartier, gezonde voeding, mantelzorg, opvoeding, werken in de zorg, etc.
·        Werk en scholing: Samen met winkeliers en organisaties wordt een banen- en stagemarkt opgezet. Misschien kunt u aan de slag bij een van de winkeliers op de Leyweg of een andere ondernemer in de buurt!
·        Ontmoet je buren! Alle bewoners zijn welkom om ideeën aan te dragen voor een leuke gezamenlijke activiteit (bijvoorbeeld een buurtmaaltijd).
·        Informatie over thema’s als duurzaamheid (Hou van je Huis) en het opzetten van een buurtinitiatief (Debatmobiel). 

Activiteiten
Geniet tijdens het festival verder van lekker eten, sport en spel en kinderactiviteiten. U kunt shoppen of kom naar de modeshow. Ook is er meer informatie en zijn er workshops over duurzaam en gezond leven. Verder is er een banenmarkt waar u hulp kunt krijgen bij het vinden van werk, opleiding of stageplek.

Kosten
De toegang is gratis. Parkeren in de omgeving is lastig, dus maak gebruik van de parkeergarages Leyweg P1 (Hemazijde) of P2 (Jumbozijde). De kosten zijn € 1,60 voor de 1e twee uur. Daarna € 1,60 per uur. Woont u in de buurt? Kom daarom vooral met openbaar vervoer, de fiets of lopend. Het festival begint om 12.00 uur en zal tot 17.00 uur duren.