Voorburgs Dagblad | Expositie Hak Stam en gasten bij ArtiBrak

Expositie Hak Stam en gasten bij ArtiBrak

mainImage

Op de tentoonstelling bij ArtiBrak exposeert Hak Stam haar werk, samen met dat van enkele gasten. Het resulteert in een spannende expositie van zeer gevarieerd werk in verschillende disciplines.

‘Hak Stam kunst in kleding’ is in Voorburg en omstreken een begrip. Oorspronkelijk combineerde zij kunstzinnige kleding met schilderijen. De laatste jaren is de aandacht
verlegd naar schilderen op canvas en collages maken. Haar schilderijen zijn abstracte kleurrijke doeken in olieverf en acryl, vaak met een textuur-ondergrond van jute of ruwe zijde. Soms worden er borduursels of andere materialen in verwerkt.

In de sieraden van edelsmid Anita Mans zijn veelal organische vormen terug te vinden. Soms geeft een edelsteen of halfedelsteen haar de inspiratie om tot een ontwerp te komen. Beeldend vormgever Rob Thuis legt de ruimte rondom hem vast met de fotocamera. De foto’s worden bewerkt tot fotografische schilderijen en hij noemt deze dan fotowerken. De ruimtelijke sculpturen in brons, metaal en keramiek van Annemiek Collin zijn geïnspireerd door natuur en architectuur. Dit leidt tot sprekende beelden met architectonische elementen en overgangsmomenten van kracht en verstilling. De expositie wordt zaterdag, 17 augustus om 15.00 uur officieel geopend door Tilly Zwartepoorte, oud-wethouder kunst & cultuur van Leidschendam-Voorburg.

Tentoonstelling van 14 augustus t/m 8 september 2019.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.