Voorburgs Dagblad | Erik Tas: ‘Mooi om deel uit te maken van het Vliethuys Diner’

Erik Tas: ‘Mooi om deel uit te maken van het Vliethuys Diner’

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een aantal chefkoks c.q. eigenaren van restaurants uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk steunt het Vliethuys-diner van Hospice Het Vliethuys dat op donderdagavond 11 oktober in Veurs Voorburg wordt gehouden. Zij zullen een gerecht voorbereiden dat in samenwerking met de leerlingen van Veurs Voorburg wordt uitgeserveerd.

Onze redactie gaat de komende weken op bezoek bij deze chefkoks en of eigenaren van restaurants waarom zij het benefietdiner voor het goede doel ondersteunen. De opbrengst hiervan gaat in een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald van bewoners van het Vliethuys, die daar toe zelf niet in staat zijn. Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

Topkoks

Er wordt gekookt door de topkoks van restaurant Villa La Ruche, Brasserie de Koepel, restaurant Savarin, restaurant Elea en restaurant ‘Bij Erik’.

Erik Tas van ‘Bij Erik’ aan de Sluiskant in Leidschendam legt als eerste uit waarom hij het Vliethuys Diner ondersteunt dat inmiddels in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een ware traditie is geworden. ,,Het is een geweldige instelling waar veel vrijwilligers zich voor de bewoners inzetten’’, zegt Erik Tas, die aan de sluizen drie horecazaken heeft. ,,Als ondernemer is het belangrijk om op deze wijze iets voor de gemeenschap terug te doen. We zijn tenslotte ook een bepaald gezicht van Leidschendam’’.

Bundelen

,,Het is mooi dat we als ondernemers met elkaar de krachten op deze wijze kunnen bundelen’’, vervolgt Erik Tas. ,,Tevens spreekt het aan dat men uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk elkaar op deze wijze elkaar treft. Een aantal gasten aan het diner kent elkaar vrij goed. Dat geldt ook voor de chefkoks. Je hebt niet alleen een collegiale, maar ook een vriendschappelijke band’’.

Invulling

De invulling van de avond gaat op 11 oktober in Veurs Voorburg weer heel bijzonder worden. ,,De chefkoks  gaan met z’n allen een menu voor de hele avond samenstellen’’, legt Erik Tas uit. ,,Van een aperitief tot aan de koffie met dessert. Hier zitten allerlei gerechten tussen. We zorgen er voor dat alle gasten een avondje uit zijn. Door de verkoop van de tafels blijft er aan het einde van de avond een mooi bedrag voor het Hospice over’’.

Foto: Erik Tas met zijn collega voor de entree van ‘Bij Erik’ op het Sluisplein in Leidschendam.

Door Bart Bakker

Interesse om deel te nemen aan het Vliethuys-diner? Mail naar Marianne Toorens, te bereiken via het mailadres [email protected]

 


Foto: Digitaal Dagblad