Voorburgs Dagblad | Burendag in Bovenveen

Burendag in Bovenveen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zaterdag 22 september bruist het van de activiteiten in Bovenveen. Een aantal wijkorganisaties hebben de handen ineen geslagen: de Koningkerk, Fenomeen Bovenveen, Tuinvereniging ATV Nic. Beetslaan en de Groene Loper/WOEJ.

Vier locaties

Op vier plaatsen binnen de wijk Bovenveen worden tussen 12.00 uur en 16.00 uur tal van activiteiten georganiseerd. De locaties worden onderling verbonden met een buurtwandeling, een Paardentram en een busje van WOEJ. Door de WOEJ-bus kunnen mensen met een hulpmiddel zich ook makkelijk verplaatsen. De buurtwandeling is bedoeld om de wijk lopend beter te leren kennen. U ontvang een routebeschrijving en een vragenlijst die onderweg kan worden ingevuld.

De Koningkerk

Startpunt vormt de Koningkerk waar u wordt ontvangen met koffie/thee en een versnapering en kunt genieten van een expositie, een theaterprogramma en muziek. Voor onze kleinere gasten is er een springkussen en – niet te vergeten -  om 14.00 uur een poppentheater. Daarnaast is er een bijna-nieuw-markt en een informatiemarkt georganiseerd. Rond 13.00 uur start de gratis lunch, waarvoor alle wijkbewoners worden uitgenodigd. Uiteraard voor zover de voorraad strekt. Het volledige programma treft u aan op de website van de Koningkerk (www.koningkerkvoorburg.nl).

Groene Loper en Trefpunt Middin

Onderweg tijdens de buurtwandeling komt u in ieder geval langs bij Trefpunt Middin (Br. Ingenhoeslaan) waar veel activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Vergeet hier zeker niet de kleurplaat in te leveren, die op alle locaties verkrijgbaar is. Aansluitend komt u langs bij de ‘Groene Loper’, waar verschillende clubs actief zijn, spellen worden gespeeld en hapjes verkrijgbaar zijn.

Tuinvereniging Nic. Beetslaan

In de aangehouden volgorde eindigt de wandeling bij de tuinvereniging, maar je kunt hier ook beginnen en de wandeling precies in omgekeerde volgorde lopen. Door de tuinvereniging is een leerzaam traject opgezet, met een rondleiding en een proeverij. Hier kunt u ook biologische jam en honing kopen.

U wordt van harte uitgenodigd om aan de verschillende activiteiten deel te nemen.

 


Foto: Digitaal Dagblad