Voorburgs Dagblad | Bijzonder vogelevenement in voormalig gemeentehuis

Bijzonder vogelevenement in voormalig gemeentehuis

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op zaterdag 29 september tussen 11.00 - 15.00 uur is men van harte welkom op het vogelevenement in Herenstraat 42 (in het voormalige gemeentehuis van Voorburg) georganiseerd door de vogelhoudersvereniging Leidschendam-Voorburg (EVKV De Kanarievogel).

Door jeugdleden van vogelclubs uit het district Zuid-Holland worden vogels ingestuurd die keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zullen keuren en samen met hun bespreken. Zij kunnen dus gewoon naast de keurmeester gaan zitten en hem allerlei vragen stellen en krijgen advies voor de kweek.

Eveneens worden door leden van de eigen vereniging vogels ingestuurd. Hun vogels worden ook op die wijze gekeurd. Ook zij krijgen advies.

U kunt het allemaal meemaken.

Als de vogels niet gekeurd worden, worden zij tentoongesteld. Zij kunnen dan door een ieder bewonderd worden. Naast deze vogels worden films over vogels vertoond, een vogelquiz gehouden en informatie verstrekt.

De definitieve inschrijving is nog niet gesloten maar we verwachten dat er veel vogels worden ingeschreven (kanaries, tropische vogels en parkiet-achtige). De toegang is vrij.

Om een uur of twaalf komt Showband75, gezellig voor de deur, een leuke show opvoeren.

De locatie wordt ter beschikking gesteld door ANNA vastgoed & cultuur. Stichting Philadelphia biedt helpende handjes bij de uitvoering van het evenement. Atelier Brugman faciliteert een creatieve activiteit voor de jeugdinzenders.

Meer info: www.evkv.nl

 

 


Foto: Digitaal Dagblad