Voorburgs Dagblad | 'BeestenBenders' gaan de boer op

'BeestenBenders' gaan de boer op

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude vormt komende woensdag het decor voor een middag vol boeren-avonturen, want dan mogen de kinderen van De BeestenBende in Leidschendam-Voorburg letterlijk en figuurlijk ruiken aan het buitenleven. Van de kaasmakerij tot de boerderijwinkel – de dierenhelden uit onze gemeente gaan wat beleven…

En de ervaren Bende-leden komen deze keer niet alleen: ze hebben meteen een flinke groep aspirant-leden uitgenodigd. Want ook de kinderen van BSO de Kajuit en Woej4Kids zijn nieuwsgierig geworden naar alle avonturen van De BeestenBende. Zij krijgen nu alvast een spannend voorproefje van hoe het is om lid te zijn van die speciale club. Ze vallen meteen met hun neus in de (boeren)boter, want er wacht een overvol programma op de boerderij.

 Volop verhalen

Eerst krijgen de kinderen een rondleiding over de boerderij. Hier horen ze meer, van de mensen van ’t Geertje, over het gevaar van etensresten in de natuur. Waarom kun je die beter niet zomaar weggooien en wat vinden de dieren daar eigenlijk van? Daarna is er een speurtocht waarbij ze de winkel vol boerenproducten ontdekken, de kaasmakerij aan het werk zien en even bij mogen komen in het boerderijrestaurant. Helemaal in boerderij-stijl, mogen alle kinderen aan het eind van de middag dan ook nog eens melk geven aan de geitjes en marshmallows roosteren boven een vuurtje. Dan laaien de verhalen vanzelf op…

Vertrekpunt De Prinsenhof

De speciale touringcar die alle Bende-leden met hun speciale gasten naar boerderij ‘t Geertje brengt, staat woensdag 18 april om 14.20 uur te wachten bij De Plint. Middenin de Prinsenhof waar De BeestenBende in Leidschendam-Voorburg een aantal jaren geleden ooit begonnen is. Intussen komen de leden uit de hele gemeente.

Het BeestenBende project

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider.

Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

De BeestenBende heeft nu ook haar eigen iPhone-app. Dus wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en als eerste foto’s en filmpjes kunnen bekijken? Download de BeestenBende-app dan hier: http://mijnbeestenbende.nl/bb-app.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Bron: Beestenbende


Foto: Digitaal Dagblad