Zure nederlaag voor Forum Sport

13 October 2019, 10:03 uur

Het leek gisteren voor Forum Sport de goede kant op te vallen zaterdag in Ridderkerk, maar twee slordige verdedigingsfouten in de laatste fase van de wedstrijd zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Dennis den Turk zonder punten terug naar Voorburg moest afreizen. Eigenlijk was Forum Sport de gehele wedstrijd de best voetballende ploeg. Goed combinatievoetbal, veel diepte, veel druk op de bal. De wedstrijd speelde zich de eerste 20 minuten vooral op RVVH helft af. Slechts een gevaarlijke tegen aanval met een bal die de lat schampte boven keeper Justin van Look.

Toen het 1e doelpunt door aanvoerder Mike de Graaf werd binnengeschoten was dat meer dan verdiend. Maar waar je zou verwachten dat Forum Sport door zou drukken en vol voor de tweede goal zou gaan was het RVVH die dankbaar gebruik maakte van onzekerheid achterin. Vijf minuten later de gelijkmaker op het scorebord , doelpuntenmaker Brandon Konemann.

De tweede helft gebeurde hetzelfde als in de 1e helft. Forum Sport dicteerde en kon al in de 51e minuut juichen. Een prima pass vanaf rechts van Oalid Faik werd beheerst afgerond door Luuk Goedbloed. 1-2.

En weer drukte Forum Sport verrassend gnoeg niet door, nam wat gas terug, bood RVVH hiermee kansen. In de 60e minuut werd Brian de Jong ingebracht voor Orlando Agues Ribeiro. Hopende dat hij weer wat aanvallende impulsen kon brengen. In de 74e minuut moest de goed spelende aanvoerder Mike de Graaf, na een vervelende botsing in eigen strafschopgebied, het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger was Tom Bijen.

Met deze mutatie was de organisatie bij Forum Sport achterin een stuk minder.

Twee tegendoelpunten na slordigheden achterin.Opnieuw twee keer Brandon Konemann die hiermee de man van de wedstrijd werd bij RVVH.

Forum Sport probeerde nog van alles. Leidsman Roelof Luinge liet nog 7 minuten extra voetballen ivn blessurebehandeling Mike de Graaf. Aan Forum Sport kan werd Edoardo Saurwalt nog ingebracht maar helaas, de punten bleven in Ridderkerk.

Een zure nederlaag voor Forum Sport dat in de laatste 6 minuten een zege uit haar handen liet glippen.

Door: Jean Nederlof