Zorgen stapelen zich op bij Forum Sport

1 December 2019, 07:29 uur
Sport
mainImage

In Voorburg zakte de stemming na de terechte 3-2 nederlaag bij naaste concurrentie BVCB tot ver onder het vriespunt. Waar de bewoners uit Bergschenhoek wel tot het bekende gaatje gingen, daar lieten de mannen van trainer Dennis den Turk het bijna op alle fronten afweten. Ook tegen tien en op het einde zelfs negen BVCB’ers kon Forum Sport het niet afdwingen.

De stoom kwam tijdens de wedstrijd nog net niet uit zijn oren. Ook na afloop was aan Den Turk duidelijk te merken dat hij zijn boosheid nog niet kwijt was. Voorlopig niet. Voor de geplaagde oefenmeester van wal steekt, slaakt hij eerst een diepe zucht, gevolgd door een paar seconden stilte, om daarna nog maar eens diep te zuchten. Alsof hij naar woorden zoekt, terwijl de voormalig prof altijd wel zijn woordje klaar heeft.

,,Ik heb vandaag geen strijd gezien van mijn ploeg. Twee ploegen die vechten tegen degradatie, maar er was vandaag maar een, die besefte dat de belangen groot waren. En dat was BVCB. We verliezen hier dan ook verdiend. Als je niet wilt knokken, geen initiatief durft te nemen, dan roep je het onheil gewoon over jezelf af. Degradatievoetbal. Ik vind het een vreselijk woord. Maar als je deze instelling blijft tonen, dan vrees ik met grote vreze. Excuses? Ja, die zijn er, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. De selectie is smal. Veel te smal. Vandaag zitten er vier verdedigers op de bank. Meer smaken zijn er niet. Ik moet een half fitte Nigel L’ami noodgedwongen laten starten. Zoiets doe je niet uit weelde. De situatie is zorgelijk.’’

Aderlating

Forum Sport startte zonder Jeroen Reinking vanwege een verplichte terugkomdag in Engeland, waar hij de afgelopen twee jaar studeerde. Een aderlating, want de middenvelder staat altijd garant voor de nodige creativiteit. En daar ontbrak het, naast strijd en initiatief, ook aan bij de bezoekers, die al na acht minuten tegen een 1-0 achterstand aankeken. Een slordigheid in de defensie was de oorzaak dat Rob Rutten tot zijn eigen verbazing plots in stelling werd gebracht en doelman Justin van Look voor de eerste maal kansloos liet. Toch duurde het antwoord van Forum Sport welgeteld 48 seconden. Op aangeven van Marc du Chatenier kon Tom Bijen vanaf randje zestien hard uithalen (1-1). Maar daarna was het gebeurd met de dadendrang van de Voorburgers, die het lichte veldoverwicht in het eerste bedrijf niet in doelpunten kon omzetten. Al was Luuk Goedbloed tweemaal met het hoofd dichtbij een voorsprong.

Protesten

De tweede helft was amper zeven minuten oud toen de thuisploeg al ruim afstand van zijn tegenstander had genomen (3-1). Tweemaal was Jeremy Stork de gevierde man, al hing aan beide treffers een flink geurtje van buitenspel. Maar omdat de vlag van assistent-scheidsrechter Tjaard de Vries niet de lucht inging, kon de overigens goed leidende Oussama Belkaraouia niets anders dan resoluut naar het midden wijzen. Ondanks hevige protesten van een aantal Voorburgers. Door de snelle achterstand was Forum Sport volledig van slag. De wissel Timo Ploemen voor Oalid Faik, met als gevolg dat Edoardo Saurwalt van linksachter naar de linksbuiten positie verkaste, zorgde snel voor een Voorburgse opleving. En met resultaat. De opkomende Gijs Hebing bediende Saurwalt op maat, die niet verzaakte en de spanning weer even terugbracht (3-2). De hoop op meer bleek een ijdele. Zelfs toen BVCB’s laatste man, Mitchell Feijen, de doorgebroken Edoard Saurwalt na ruim een kwartier neerhaalde. Waar alles wat Forum Sport een ‘pingel’ claimde, stuurde Belkaraouia eerst Feijen richting kleedkamer om vervolgens de bal net buiten het strafschopgebied te leggen. Maar de Bergschenhoekers waren echter geenszins van plan om de zwaarbevochten voorsprong in het nog resterende half uur nog uit handen te geven en hielden met veel kunst- en vliegwerk de eigen zestien schoon. Zelfs toen twee minuten voor de officiële speeltijd Nick Walbeek na twee keer geel eveneens kon inrukken. Timo Ploemen was nog dichtbij de gelijkmaker, maar de paal bleek een sta-in-de-weg. En zo droop Forum Sport met de staart tussen de benen af via een zijdeur. Zorgen dus op Voetpark ’t Loo zeker ook omdat het in de twee resterende wedstrijden voor de winterstop (zaterdag thuis tegen SV Nootdorp, daarna uit bij Brielle vv) de borst flink natgemaakt kan worden.

 

 

 

 

 


Door: André Buurman