Ziggo en Fox ruziën over uitzendcontracten

7 May 2020, 14:21 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Kabelmaatschappij Ziggo dreigt zijn op 1 augustus aflopende contract met Fox Sports over uitzending van de eredivisiewedstrijden niet te verlengen. Ziggo kan het niet eens worden met Fox over de prijs van een nieuw contract. "Fox vraagt veel te veel", zegt Ritchy Drost, financieel directeur van VodafoneZiggo, het bedrijf waar Ziggo onder valt, tegen Het Financieele Dagblad.

Drost hekelt de nieuwe benadering van Fox. De tv-zender, die eigendom is van het Amerikaanse Disney, wil dat Ziggo vanaf augustus niet alleen gaat betalen voor de abonnees die het premium abonnement voor de voetbalwedstrijden afnemen, maar voor alle abonnees bij Ziggo.

Ziggo heeft in totaal 4 miljoen abonnees, waardoor het contract veel duurder zou worden. Drost: "Wij zijn niet bereid te betalen voor klanten die geen gebruik maken van dat premium abonnement." Een woordvoerder van Ziggo licht tegenover de krant toe dat het contract over de voetbalrechten "vele malen duurder" wordt als Fox zijn zin krijgt. Om hoeveel geld het gaat wil hij niet zeggen.