'Wolter Wuller' op gebouw bij Forum Sport onthuld

30 January 2020, 20:21 uur
Sport
mainImage
(foto André Priester PR Forum Sport

Zoals eerder in deze krant aangekondigd heeft het bestuur van Forum Sport medio december de toen ernstig zieke jeugdtrainer Wolter Wullur geëerd met het verbinden van diens naam aan het kleedkamergebouw op Forum Sport. Dit gebeurde na afloop van de afscheidswedstrijd op 16 december waarbij de spelers en speelster van de JO13-2 kort voor tijd hun shirts wisselden en als blijk van dank verder speelden in witte shirts met het opdruk ‘Wolter Bedankt’.

Tevens werd Wullur toen door een stampvolle tribune toegezongen door oud-pupillen. Gelukkig heeft Wolter Wullur deze blijken van waardering nog bewust mee kunnen maken, want kort na Kerst is hij overleden. Wolter Wullur was een zeer betrokken jeugdtrainer waarbij discipline hoog in het vaandel stond en die een maximale inspanning van de jeugdige spelers verlangde. Aan de andere kant gaf hij de spelers ook vertrouwen en verantwoordelijkheden. Zijn missie was niet om kampioen te worden, maar om het maximale uit de individuele spelers te halen en ze te laten groeien. Niet alleen als voetballer, maar zeker ook als mens. Opvallend hierbij was dat de meeste van zijn teams desondanks  gewoon kampioen werden. Tot zijn eigen verbazing leidde zijn strenge aanpak er toe dat hij alleen maar populairder bij de jeugd werd en zelfs spelers uit hogere teams bij hem wilden komen trainen.

Afgelopen zaterdag vond de officiele onthulling van het naambord plaats door Ruud Wullur, de broer van Wolter. Ten overstaan van vele belangstellenden nam eerst bestuurslid jeugdzaken Erik van Putten het woord. Hierna sprak jeugdleider Hendrik Jan van Pelt enkele woorden over de persoon Wolter Wullur en de laatste wensen die hij heeft gedeeld met betrekking tot de jeugd op Forum Sport en de begeleiding van de jeugdtrainers die als assistent van Wolter diens werk willen voortzetten.

Onder luid applaus was het vervolgens Ruud Wullur die de vlag van het naambord verwijderde waarbij de tekst voor iedereen zichtbaar werd: “Woltur Wullur Kleedkamergebeouw” met daaronder  “Trainer in hart en ziel”.  

Het mag duidelijk zijn dat Forum Sport een belangrijk en goed mens binnen de club heeft verloren, maar dat Wolter op deze wijze niet vergeten zal worden.