24 March 2024, 10:43 uur
Sport
mainImage
ANP

Willem II ziet een terugkeer naar de Eredivisie steeds dichterbij komen. De Tilburgers versloegen VVV-Venlo met 2-0 en blijven daardoor riant aan kop staan in de Keuken Kampioen Divisie. Ook nummer 2 Roda JC behaalde een belangrijke zege, op NAC Breda (3-1). De twee clubs liepen verder uit op de nummer vier ADO Den Haag, die niet in actie kwam. Willem II heeft nu 11 punten meer en Roda JC 6 punten meer.

Aanvaller Jeredy Hilterman zette Willem II in de 19e minuut, met een stiftballetje over doelman Delano van Crooij, op voorsprong. Kort na rust werkte VVV-speler Rick Ketting de bal na een voorzet in eigen doel.

Walid Ould-Chikh opende na een kwartier spelen de score voor Roda, door de bal van ver buiten het zestienmetergebied in de hoek te krullen. De IJslander Elías Már Ómarsson maakte halverwege de eerste helft gelijk, waarna Maximilian Schmid in de 55e minuut trefzeker was voor Roda. De Duitser kreeg de bal bij de tweede paal voor zijn voeten en schoot de bal door de benen van keeper Tein Troost binnen. De 3-1 kwam een kwartier voor tijd op naam van Lennerd Daneels.

FC Groningen

Willem II leidt na 31 van de 38 speelronden met 66 punten. Roda volgt met 61 punten. Nummer 3 FC Groningen staat op 57 punten, maar speelde een duel minder. ADO Den Haag heeft weer twee punten minder dan Groningen, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. De eerste twee clubs promoveren naar de Eredivisie.

SC Cambuur klom van de twaalfde naar de gedeelde negende plek dankzij een zege op Telstar: 1-0. Remco Balk maakte in de 73e minuut het doelpunt. MVV speelde tegen FC Den Bosch driekwart van het duel met een man minder na rood voor Leroy Labylle, maar won wel. Het werd 1-0. Mart Remans was in de 74e minuut trefzeker. Kacper Kostorz miste een penalty voor Den Bosch.