'Westvliet' start activiteiten weer op.....(!)

6 May 2020, 11:35 uur
Sport
mainImage

Westvliet Family Sports & Health Club voor Den Haag, Voorburg, Leidschenveen, Leidschendam, Rijswijk en omstreken is de sportclub voor duizenden sporters. Het grote sportcentrum mag weer met sommige activiteiten starten.....(!)

"Eerder hebben wij jullie bericht over dat de jeugd weer buiten mag sporten", aldus de directie. "Kinderen t/m 12 jaar oud mag zelfs zonder afstandsrestrictie sporten. Kinderen van 13 tot 18 mogen buitensporten mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Inmiddels hebben velen van jullie meegedaan aan de enquête. Dank je wel daarvoor. Uit de analyse van de resultaten bleek meteen dat ouders zitten te springen op leuke activiteiten voor hun kinderen. Op dat moment mochten we echter nog niet van start". 

Elke gemeente heeft zelf moeten bepalen wie waar mag sporten. In eerste instantie was het buitensporten voor kinderen vrijgegeven voor verenigingen en stichtingen. Commerciële bedrijven mochten nog steeds niet van start.

"Dat was even een bittere pil om te slikken voor ons geweldige judo- en JOIN.-team", concludeert de directie. "Natuurlijk hebben we alles op alles gezet om als Westvliet ook weer onze jeugdleden en de kinderen te kunnen bedienen, zo de ouders te kunnen ontlasten in deze coronaperiode en de kinderen de tijd van hun leven te kunnen geven. Gisteren kregen we dys het verlossende woord". JOIN.|kidsactiviteiten heeft groen licht gekregen! Vanaf aanstaande donderdag kunnen we onze sportieve dagprogramma's gaan draaien op de sportvelden van onze sportpartner voetbalvereniging Wilhelmus.

"We hebben akkoord gekregen, omdat we ons natuurlijk houden aan het protocol dat de veiligheid van de kinderen, ouders en onze begeleiders waarborgt", vervolgt de directie. "Ouders brengen hun kinderen via een drop off-principe. Dit betekent dat de ouders hun kind(eren) afzetten met de auto, zelf niet uitstappen en dan weer wegrijden. De kinderen nemen zelf een lunchtrommel, drinken en tussendoortjes mee, aangezien wij geen eten en drinken mogen uitdelen". 

"Daarnaast zorgen wij natuurlijk voor een goed sanitair protocol. Maar bovenal, zorgen wij voor een geweldig sportief dagprogramma boordevol sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud (basisschoolleeftijd). We hebben er zin in! Nu de basisscholen weer aangepast opengaan, zal JOIN. tevens (deel)dagprogramma’s gaan aanbieden, zodat de kinderen voor of na school een geweldige activiteit hebben en lekker sportief worden bezig gehouden. Wel zo makkelijk voor ouders die moeten (thuis)werken. We draaien onze sportieve dagprogramma's t/m dinsdag 19 mei. Indien we besluiten deze periode te verlengen, zullen we je natuurlijk meteen informeren".

De sportieve dagprogramma's zien er nu als het volgt uit:

Programma van 09:00 - 16:00 uur
Kosten 39 euro per kind/ per dag*
Eten en drinken dienen de kinderen zelf mee te nemen
*De actie van éénmalig 25 euro geldt nog voor de 100% supporters.

Ook hebben we een 'Bring a friend' actie. Wanneer jij iemand van buiten Westvliet aandraagt (deel laat nemen aan de JOIN. dagactiviteiten) ontvang je 5 euro korting.

Aanmelden voor JOIN kan via deze link. 

Link: https://forms.gle/9TJ2wRqv1YaEbCNb8

JUDO

Ook onze judolessen mogen buiten van start. "We zijn nog aan het wachten op toestemming op de locatie om de lessen op buitenterrein van Westvliet te mogen geven", aldus de directie. "Indien daar geen toestemming voor komt van de gemeente, zullen we ook voor de judolessen de Velden van Wilhelmus mogen gebruiken. Naomie houdt namens Westvliet judo alle ouders van onze judoka’s op de hoogte. Hopelijk tot ziens bij onze sportieve dagactiviteiten of in 1 van de judolessen..."