'Westvliet' staat te popelen om te starten

2 May 2020, 08:27 uur
Sport
mainImage

Ook het management van Westvliet Family Sports & Health Club voor Den Haag, Voorburg, Leidschenveen, Leidschendam, Rijswijk en omstreken staat te popelen om de jeugd diverse sporten weer aan te bieden. Waar de omliggende sportcubs al met de jongste sporters mogen starten, daar heeft Westvliet nog geen toestemming om te beginnen. Ook niet als zij activiteiten willen ontplooien op de sportvelden van de clubs. Aangezien Westvliet een commercieel karakter heeft, krijgen zij nog geen toestemming. Een vreemde en voor het management van Westvliet onacceptabele situatie.

"De gemeente Leidschendam- Voorburg heeft met Westvliet gesproken", meldt een woordvoerder van de gemeente Leidschendam-Voorburg. "Sportactiviteiten mogen plaatsvinden onder voorwaarden. Zie voor meer informatie: https://www.lv.nl/sporten-en-coronavirus. Lastige bijkomstigheid is dat Westvliet op grondgebied van gemeente Den Haag ligt. Daarom heeft Westvliet contact met gemeente Den Haag over de activiteiten die ze willen organiseren".

"We hebben inderdaad meerdere keren contact gehad met de gemeente Leidschendam-Voorburg", bevestigt Westvliet-directeur Hyke van der Heijden. "Ze geven geen toestemming, daarom verwijzen ze me nu naar Den Haag".

Westvliet Family Sports & Health Club is met duizenden leden, waaronder ook veel jongeren en jeugd, een grote aanbieder van diverse sporten. Het sportcentrum heeft al jaren ook voor Leidschendam-Voorburg een belangrijke sociale functie.