Wedstrijden tussen NAC en ADO Den Haag zonder uitpubliek

26 September 2022, 17:52 uur
Sport
mainImage
Endore Creative Agency

De voetbalwedstrijd NAC Breda - ADO Den Haag op 14 oktober wordt gespeeld zonder uitpubliek. Eerder dit jaar vonden misstanden en ongeregeldheden plaats bij duels tussen beide clubs.

"In voorbereiding op de komende wedstijd in het Rat Verlegh Stadion in Breda is verschillende keren aan de organisatie van ADO Den Haag gevraagd om een veiligheidsplan aan te leveren", meldt de gemeente Breda. "Dit is een vereiste binnen de landelijke afspraken rondom voetbalgeweld. ADO Den Haag heeft geen plan aangeleverd en heeft onlangs bekendgemaakt de wedstrijd zonder uitpubliek te spelen."

ADO Den Haag heeft verder uitgesproken geen supporters uit Breda te willen ontvangen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – NAC van 3 februari 2023.

Reactie gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag zegt dat het niet indienen van een veiligheidsplan voldoet aan de eerder gemaakte afspraken, zo staat in een persbericht van het Haagse stadsbestuur.

"Vorig seizoen hebben bij de wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda serieuze ongeregeldheden plaatsgevonden. Zo werd tijdens de wedstrijd in Den Haag door NAC-supporters onder meer vuurwerk gegooid en werden toiletten gesloopt en beklad. In lijn met de lik-op-stuk-afspraken tussen burgemeesters van betaald voetbalgemeenten is afgesproken dat als dergelijke ongeregeldheden zich voordoen er geen uitpubliek bij beide wedstrijden in het daaropvolgende seizoen wordt toegestaan. Daarom ging en gaat de Haagse driehoek ervan uit dat er bij beide wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda er geen uitpubliek zou worden toegelaten. Voor de Haagse driehoek geldt dat bovenstaande afspraak onverkort geldt. Het is daarom begrijpelijk dat ADO Den Haag geen veiligheidsplan heeft aangeleverd voor de komende wedstrijd in Breda."