VVD populairst onder voetballers

18 February 2021, 22:52 uur
Sport
mainImage
Peiling: CorPostcast

De profvoetballers Bart Vriends (Sparta), Thomas Verhaar en Maarten de Fockert (van Excelsior), die wekelijks hun Cor Potcast maken en in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen politici interviewen, hebben ook een stemmingsrondje gemaakt onder 25 voetbalclubs en geconstateerd dat de politieke voorkeur onder voetballers gelijk is aan die van de meeste Nederlanders. De VVD was met 30% winnaar.

Opvallend was wel dat 40% van de ondervraagde voetballers ‘weet nog niet’ antwoordde en van die twijfelaars waren de meesten ongeïnteresseerd. In tegenstelling tot de peilingen van landelijke bureaus bleef de PVV ver achter (2%). Forum van Democratie was zelfs een fractie populairder (3%).

Van alle linkse partijen scoorde de Partij van de Arbeid het best onder de voetballers (12%). GroenLinks en de SP kwamen niet of nauwelijks in het stuk voor. Van alle ondervraagde clubs was FC Dordrecht het meest links. Bezien in het licht van de begroting van deze Keukendivisieclub niet zo heel verrassend.

Aanvallers stemden over het algemeen linkser dan middenvelders en verdedigers. Dat betekent dat de opiniepeiling recht op de man af was. Niet uitgesloten is dat hierdoor de PVV zo anders scoorde dan bij de NOS en Maurice de Hond.