Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RKAVV heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Halsteren viel de winnende treffer al na vijf minuten. De Brabantse ploeg mag gerekend worden als één van de titelkandidaten. De geel-zwarten liepen vorig seizoen op een haar na promotie mis en trokken vervolgens flink de portemonnee om dit seizoen wel te promoveren. Het elftal van Halsteren kent dan ook een aantal ex-profs zoals Robert Braber, die uitkwam voor onder andere RKC Waalwijk, NAC Breda en Willem II.

Halsteren kwam na vijf minuten al op voorsprong. Na een overtreding van Robin Steffens mocht Francis Kabwe Manengela aanleggen voor een vrije trap. Manengela schoot hard de 1-0 binnen. RKAVV liep al snel achter de feiten aan.

Halsteren behield de controle en RKAVV probeerde er sporadisch uit te komen met een lange bal. Hoewel de gastheren een overwicht hadden gaf RKAVV goed partij. Het gaf weinig kansen weg, maar moest zelf 38 minuten wachten op een eerste mogelijkheid. Na een mooie kans voor Remco Overdevest kwamen de Leidschendammers los.

Het nam het initiatief en werd dreigender. Drie minuten voor rust wilde Overdevest wegdraaien in het strafschopgebied maar werd aan zijn arm naar beneden getrokken. Arbiter Akkerman bewoog zijn fluit al naar de mond maar wuifde de overtreding uiteindelijk, tot Brabantse opluchting, toch weg. Een gelijkmaker hing in de lucht, maar het offensief van RKAVV werd tot halt geroepen door het rustsignaal.

Lastig

In de tweede helft ging RKAVV door waarmee het de eerste helft was geëindigd. Het maakte het Halsteren erg lastig en was in sommige fases zelfs de betere ploeg. Toch konden beide ploegen moeizaam dreigend worden. Het zanderige veld was heel matig en waardoor over de grond voetballen lastig was. Met de lange Peter Lomonaco voorin bleef RKAVV proberen de gelijkmaker te forceren. Hoewel de rood-witten het meeste aan aanvallen toekwamen, moest de ploeg van Maurizio Ceccucci waken voor de gevaarlijke tegenaanvallen van Halsteren. De meesten daarvan werden in de kiem gesmoord door goed verdedigend werk van een keihard werkend RKAVV. Doelman Mike Ten Kroode hield RKAVV in de wedstrijd door inzetten van Tom de Bonte en Robert Braber fraai te keren. Ondanks een slotoffensief bleef het bij 1-0.