Voorburgs Dagblad | Voorburg heeft een wereldkampioen (!)

Voorburg heeft een wereldkampioen (!)

mainImage

Lisa van der Wijngaart is wereldkampioen op WK in Inzell Taekwondo geworden. "Vrijdagavond heb ik ter voorbereiding voor de halve finale tegen Nieuw Zeeland nog een training gehad met mijn trainer Tim Kool. Zaterdagochtend vroeg op om op tijd in de sporthal te zijn want mijn partij begon 09.00uur. Klaar om op te gaan. Met deze tegenstander heb ik net aan kunnen winnen met 2-1 als eindresultaat. Ik realiseerde het me eigenlijk nog niet, maar ik stond in de finale tegen Argentinië"", aldus Lisa. 

Daar stond ik dan in de finale. Normaal gesproken tijdens een wedstrijd ben ik alleen gefocust op mijn coach. Maar dit keer hoorde ik op de tribune de Nederlandse en Argentijnse supporters schreeuwen. Deze eindigde eerst op 2-1 maar in de laatste seconde sprong de score in het voordeel voor de tegen partij op 2-2, waardoor er een verlenging moest komen. Dus dat betekende dat ik alles moest geven om wereld kampioen te worden, en dat is gelukt. Vol emotie vloog ik mij coach om zijn nek en moesten beide toch stiekem een traantje laten.

Na mijn huldiging moest ik direct door naar mijn teamgenoten voor junioren damesteam sparring. Hier zijn we ook nog eens als derde geëindigd.   Ik heb ontzettend genoten van het toernooi en het Nederlands team. Het was weer een hele ervaring en ik ga hard werken weer voor het volgende aankomend toernooi.

Om dit echt mogelijk te kunnen maken heb ik dit niet zonder de mensen kunnen doen zoals familie, mijn trainers en sponsoren; Building & Climate Service, CommersOnderhoud, Wim van Leeuwen WijngaartOnderhoud en House of Hair. Foto's gemaakt door Rob Batenburg.