Voorburgs Dagblad | Voorbeschouwing Xerxes DZB – Forum Sport

Voorbeschouwing Xerxes DZB – Forum Sport

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Xerxes DZB – Forum Sport, de wedstrijd van de nummer drie tegen de nummer vier,  wordt een wedstrijd waarin Forum Sport feitelijk vecht voor haar laatste kans op een plek in de nacompetitie. De kans is namelijk erg groot dat de derde plaats recht geeft op een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse Zaterdag. En op die derde plaats staat Xerxes DZB met een voorsprong van 4 punten op Forum Sport.

Op zich is het feit dat je 4 wedstrijden voor het einde van de competitie nog strijdt om de prijzen al een prachtig resultaat. En dat verdient veel respect!

Toch zijn de mannen van trainer Bas Steffens erop gebrand om zaterdag , in Rotterdam, een goed resultaat neer te zetten.

Bij winst kan Forum Sport op 1 punt komen van Xerxes DZB, dat in haar laatste 3 wedstrijden nog naar Marken moet, ARC thuis krijgt en (als laatste wedstrijd) WV-HEDW uit. Forum Sport op haar beurt speelt nog thuis tegen Vitesse Delft thuis, FC Breukelen uit  en Te Werve thuis.

Als Forum Sport van Xerxes DZB wint is er nog van alles mogelijk. Maar het zal moeilijk worden. Xerxes DZB, met trainer Joop Hiele, draait een goed seizoen en wij hebben zelf ervaren hoe sterk de ploeg is. In de thuiswedstrijd op 2 december jl. werd met een uiterste krachtinspanning aan Forum Sport kant nog een 2-2 gelijkspel behaald.

De selectie van Forum Sport kent voor a.s. zaterdag geen schorsingen of blessures en kan dus op volle sterkte aantreden. Het spreekt vanzelf dat het elftal op veel steun van supporters rekent. Het is aanhaken of afhaken aanstaande zaterdag. Maar wel bovenin.

Xerxes DZB – Forum Sport, zaterdag 21 april, aanvang 14.30 uur Sportpark Faas Wilkes, Igor Stravinskisingel 5 in Rotterdam.

Door Jean Nederlof


Foto: Digitaal Dagblad