Voetballer Tyrese Asante van ADO Den Haag naar Maccabi Tel Aviv

8 July 2024, 22:26 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

Voetballer Tyrese Asante zal aankomend seizoen niet meer uitkomen voor ADO Den Haag. De Haagse club en Maccabi Tel Aviv, de landskampioen van Israël, hebben een akkoord bereikt over de overgang van de 22-jarige verdediger van Ghanese afkomst. Maccabi Tel Aviv betaalt een transfervergoeding van 600.000 euro plus bonussen, wat kan oplopen tot 750.000 euro.

Asante, afkomstig uit de jeugd van Sparta en Feyenoord, kwam in de zomer van 2021 over van stadsgenoot HV & CV Quick en tekende bij ADO zijn eerste contract in het betaalde voetbal. De verdediger ontwikkelde zich in een rap tempo, waardoor hij al snel definitief bij de hoofdmacht van de Hagenaars mocht aansluiten en zijn contract werd opengebroken tot 2025. Asante speelde 98 officiële wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag.

Op 17 oktober 2023 maakte Asante zijn debuut voor het Nederlands Elftal Onder-21 in de EK-Kwalificatie. Zestien minuten voor tijd mocht Asante invallen in de 0-5 gewonnen wedstrijd tegen het Gibraltarees Elftal Onder-21. Hij viel die wedstrijd in voor Devyne Rensch.

ADO Den Haag schrijft op de eigen website Tyrese te bedanken voor zijn inzet de afgelopen seizoenen en wenst hem veel succes bij Maccabi Tel Aviv.