Voorburgs Dagblad | Versterking voor VCC

Versterking voor VCC

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

VCC Dames wordt dit jaar voor het eerst versterkt met een buitenlandse speelster. Clare Mains zocht een Nederlandse club. VCC, dat al werd verrast door aanmeldingen van een aantal Nederlandse internationals, mag zo langzaamaan misschien wel titelaspiraties gaan koesteren.

Clare Mains komt uit Auckland, Nieuw-Zeeland, is 24 jaar en speelt al cricket sinds haar negende. Ze is een left-arm medium pace bowler en rechtshandige batter. Ze heeft haar provincie Auckland vertegenwoordigd in alle jeugdelftallen tot en met de U21 en ook de nodige ervaring opgedaan met het coachen van jeugd.

Met de komst van Clare versterkt VCC zijn damesteam en geeft het nogmaals aan ambitieus te zijn in het behalen van de sportieve doelstellingen. Clare zal spelen in Dames 1 in zowel de T20- als de 40- overcompetitie. Volgens eigen zeggen wil ze “haar speel- en tactische kwaliteiten verbeteren, vooral mijn batten. Ik vind het leuk mijn kennis te delen met anderen. Er zullen wel wat regels en tradities in Nederland zijn. Ik kijk ernaar uit die cultuur en mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen.”

VCC hoopt hiermee het damescricket op de club nog meer de plek te geven die het verdient. Sinds 2011 is er weer een damesteam en de strategie om jonge speelsters zich onder de vleugels van de ‘senior players’ te laten ontwikkelen, heeft zich uitbetaald: VCC is uitstekend vertegenwoordigd in de Dutch Lionesses en het nationale damesteam.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad