Verstappen start als tweede in Australië, pole voor Leclerc

9 April 2022, 10:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen gaat zondag bij de Grote Prijs van Australië als tweede van start. Charles Leclerc van Ferrari verzekerde zich in de kwalificatie van poleposition. Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, start in Melbourne vanaf de derde plek.

Verstappen was in Q3 0,286 langzamer dan Leclerc, die ook tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein vanaf pole startte.

"Ik voel me al het hele weekend niet zo goed. In geen enkele ronde heb ik echt vertrouwen en het is een beetje een struggle. We moeten dit nu gaan analyseren", zei Verstappen na de kwalificatie. "De racesnelheid is stabiel, maar het gaat alle kanten op. Ik ben blij met de tweede plek, maar als team willen we natuurlijk meer."

Zevende

Verstappen (24) zette eerder op de dag in de derde vrije training de zevende tijd neer. In de eerste training noteerde hij de vierde tijd en in de tweede oefensessie de tweede.

Leclerc maakte in de kwalificatie indruk met zijn laatste snelle ronde. "Het voelde goed op een baan waarop ik het altijd lastig heb gehad", zei Leclerc. "We hebben hard gewerkt nadat de trainingen wat rommelig waren verloren. In Q3 viel alles samen en het voelt geweldig."

Carlos Sainz, de ploeggenoot van Leclerc, stelde teleur en gaat als negende van start. Lewis Hamilton start in zijn Mercedes vanaf de derde startrij, want hij noteerde in de kwalificatie de vijfde tijd. Lando Norris (McLaren) start naast Pérez vanaf P4.

Stilgelegd

De kwalificatie werd meermaals stilgelegd met de rode vlag. In Q3 werd de kwalificatie onderbroken omdat de Spanjaard Fernando Alonso crashte. De Canadezen Lance Stroll en Nicholas Latifi kwamen hard in botsing tijdens Q1.

De GP van Australië is de derde race van het seizoen, waarin Leclerc na twee races de leider is. Verstappen staat derde met 20 punten minder dan de Monegask.

De race begint zondag om 07.00 uur.


Door: ANP