Verheydt bezorgt ADO Den Haag met hattrick 4e zege op rij

10 October 2021, 17:12 uur
ADO Den Haag
Thomas Verheydt.

ADO Den Haag heeft de vierde overwinning op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ruud Brood, winnaar van de eerste periodetitel, versloeg FC Den Bosch met 3-2. Thomas Verheydt maakte alle doelpunten van de thuisclub.

Supporters van ADO zorgden ervoor dat de wedstrijd in de openingsfase even moest worden stilgelegd. Vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang, werd vuurwerk op het veld gegooid. De fans hielden spandoeken omhoog met teksten als 'KNVB maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots'. De licentiecommissie betaald voetbal heeft ADO, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, 6 wedstrijdpunten aftrek gegeven omdat de club de begroting niet op orde heeft.

Verheydt opende na 20 minuten met een kopbal de score. Roy Kuijpers tikte in de 35e minuut de gelijkmaker binnen, maar Verheydt zorgde er 10 minuten na rust voor dat ADO weer op voorsprong kwam. De Haagse spits kopte opnieuw raak op aangeven van Amar Catic. In de slotfase benutte Verheydt ook een strafschop, nadat Jorn van Hedel met diens tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Soufyan Ahannach deed in de blessuretijd nog iets terug namens de tien van FC Den Bosch.

Ondanks de puntenaftrek staat ADO met 16 punten uit tien wedstrijden op de vijfde plaats, 3 punten achter koploper Excelsior.