Voorburgs Dagblad | Veel winnaars bij clubkampioenschappen van Leeuwenbergh

Veel winnaars bij clubkampioenschappen van Leeuwenbergh

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september vonden de clubkampioenschappen van tennisvereniging LTC Leeuwenbergh plaats. Opnieuw haalden we dit jaar weer het doel van 100+ deelnemers: 109 spelers. Er vonden wedstrijden plaats in alle speelsterkten, van 1 t/m 9. Deze anderhalve week was de sfeer enorm gezellig, met een schitterend zonnig weekend als afsluiting.

In diverse categorieën werden op de laatste dag finalewedstrijden gespeeld. In de onderste regionen waren Arnoud Zeeuw vd Laan, Koen Plaisier en Saskia Claasen de beste in respectievelijk HE 9, HE 8 en DE 8. In de 7 categorie kon Manuel Liao zijn titel niet prolongeren en verloor in de finale van Luis Madejon Munoz. Daarentegen bekroonde Willeke Neelis een sterk jaar met winst in DE 6 finale, terwijl ze vorig jaar nog verloren had in DE 7 finale. Bij de heren was Jens Heeg de hele week heer en meester; niemand kon aan hem tippen. Bij de heren categorie 5 was ook dit jaar Quincy Verheul voor iedereen een maatje te groot.

Op de laatste dag kwamen in diverse dubbels en mixen mooie partijen naar voren. Het koppel Michiel en Helga van der Laan pakten de titel in de GD8. Jens Heeg speelden samen met Monique van der Heeft een puike pot tegen Hans Keurntjes en Karine Bakker in de GD6.  In de mix 3 was zaterdag de titel al zeker voor Luuk Ouwerkerk en Linda Gerth.

In de herendubbels werd flink wat testosteron getoond in de finale wedstrijden; van overduidelijke winstpotten naar ware thrillers. Monica Politiek mocht bij de damesdubbels in 2 categorieën de prijs naar binnenslepen: met Monique van Nieuwenhuyzen in de DD6 en met Natalie de Koning in de DD5.

Maar de uiteindelijke clubkampioen bij de vrouwen is Charelle Verheul na een aantal sterke optredens. Zo treedt ze in de voetsporen van haar oudere broer die vorig jaar clubkampioen werd. Bij de mannen werd Mitch Lexmond de clubkampioen van de heren en wil dit volgend jaar weer gaan verdedigen.

Tijdens de clubkampioenschappen kon men dagelijks genieten van “De Leeuwenbergher”, een speciale krant met de allerlaatste nieuwtjes van de clubkampioenschappen.


Foto: Digitaal Dagblad