Van der Sar nog altijd op intensive care, situatie is stabiel

11 July 2023, 21:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Voormalig Ajax-directeur Edwin van der Sar ligt na zijn hersenbloeding nog altijd op de afdeling intensive care van een ziekenhuis in Kroatië. De situatie van de oud-doelman is stabiel, hij verkeert niet in levensgevaar. Dat meldt Ajax op verzoek van Edwins vrouw Annemarie van der Sar.

Van der Sar werd vrijdag tijdens zijn vakantie met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. "Elke keer dat we hem mogen bezoeken, is hij goed aanspreekbaar. We moeten geduldig afwachten hoe zijn situatie zich zal ontwikkelen", aldus Annemarie van der Sar via de officiële kanalen van Ajax.

Eind mei maakte Van der Sar bekend te stoppen bij Ajax. De voormalig international begon in 2012 als directeur marketing bij Ajax en vervulde sinds 2016 de rol van algemeen directeur bij de club uit Amsterdam. Na een tegenvallend seizoen, waarin Ajax als derde eindigde en er veel kritiek was op de clubleiding, gaf Van der Sar aan op te zijn.

Keepersshirt

Eind 2009 werd ook de vrouw van Van der Sar getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar zelf was destijds doelman van Manchester United.

De spelers van Ajax droegen zaterdag tijdens de eerste oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen, tegen FC Den Bosch, allemaal een keepersshirt met daarop de naam van Van der Sar toen ze het veld betraden.