Vacature voor eerste doelman bij Oranje wordt in juni ingevuld

26 March 2023, 16:00 uur
Sport
mainImage
ANP
Justin Bijlow.

Ronald Koeman kan nog niet voorspellen wie de eerste doelman van het Nederlands elftal wordt. De bondscoach van het Nederlands elftal koos vrijdag in het verloren uitduel met Frankrijk (4-0) voor Jasper Cillessen. Hij verwijt de keeper van NEC weinig maar vond hem er niet zo goed uitzien bij de 2-0 van Dayot Upamecano.

"Onze keeperstrainer Patrick Lodewijks heeft naar hem gekeken", zei Koeman op zijn laatste persconferentie voor het thuisduel van maandag met Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Bij die 2-0 stond hij iets te veel naar achteren. Als hij een meter meer pakt, had hij wellicht wat meer kunnen doen. Maar het was ook een geweldige vrije trap, dat is voor keepers altijd moeilijk."

Koeman heeft met Cillessen, Mark Flekken en Bart Verbruggen drie doelmannen geselecteerd die eind vorig jaar niet op het WK in Qatar waren. Hij kan geen beroep doen op de geblesseerde Andries Noppert en Justin Bijlow.

"Noppert heeft het op het WK prima gedaan en Bijlow en Verbruggen zijn voor de toekomst", zei Koeman. "Bijlow speelt al wat langer op een hoog niveau, maar wie het gaat worden, dat zal wel blijken. Laten we hopen dat in juni iedereen fit is. Dan zullen we keuzes maken en duidelijkheid scheppen. Dat kan nu nog niet."

 


Door: ANP