'Trots op paardensport event Vlietland'

17 June 2019, 08:31 uur
Sport
mainImage
Voorburgs Dagblad
Bart Carpentier Alting gisteren op Vlietland bij het paardensport event.

Uit naam van Vlietland BV had Bart Carpentier Alting voor de officiële ontvangst van het paardenevenement SGW Vlietland 2019 gisteren een aantal gasten uitgenodigd, die een exclusieve rondleiding kregen op het parcours en uitleg over de diverse onderdelen. "Het is de vijftiende keer dat de SGW gehouden wordt in het prachtige watersport-, recreatie en natuurgebied Vlietland in de gemeente Leidschendam-Voorburg", aldus  Bart Carpentier Alting.

SGW staat voor Samengestelde Wedstrijdsport (ook wel ‘eventing’ genoemd) en houdt in, dat alle ruiters zowel de onderdelen dressuur, springen als cross country zullen moeten uitvoeren. Voor de menners is er een minimarathon. Tijdens onze SGW wordt op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) ook een regiokampioenschap Zuid-Holland (in de klassen B en L paarden) verreden.

Bart Carpentier Alting: "We voelen ons vereerd dat we deze toewijzing op herhaling krijgen. Sterker nog, vorig jaar werden hier de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Ik ben daarom trots dat we ook dit jaar weer het event kunnen houden. In plaats van twee dagen is er overigens 1 wedstrijddag. Op zaterdag zou namelijk de Open Dag van de Rijnland Route hier worden gehouden. In verband met de verwachte drukte konden we alleen de zondag als wedstrijddag gebruiken. Door een noodlottig ongeval is deze Open Dag echter niet doorgegaan. Desondanks was alleen de zondag ook een succes. Er werd met veel enthousiasme gestreden en er was met ruim 300 ruiters sprake van een grote opkomst".

 


Door: Bart Bakker